Gündem

Uzman Çavuşlar Özlük Haklarının Tamamen Düzeltilmesini İstiyor

Uzmanlar Federasyonu Başkanı Ali Tilkici çeşitli açıklamalarda bulunarak sözleşmeyle görev yapan uzman erbaşların özlük haklarının düzeltilmesini talep etti. 

UZMAN ÇAVUŞLARIN ÖZLÜK HAKLARI DÜZELTİLSİN TALEBİ

Uzmanlar Federasyonu Başkanı Ali Tilkici Ulus Atatürk Anıtı önünde bir basın toplantısı düzenleyerek Türk Silahlı Kuvvetlerinde devamlılık arz eden kritik kadrolarda görevlendirilmek üzere alınan uzman çavuşların en büyük sorunlarından birinin sözleşmeyle görev yapmaları olduğunu ifade etti. 

Ayrıca Tilkici mesleği askerlik olan, görevini üstün bilinçle yapan bir askerin mesleki güvenceyle ilgili kaygı duymaması gerektiğini belirterekuzman çavuşların çalışma, izin, sicil, nöbet ve sağlık yönetmelikleri ile mesleki güvencelerinin olmadığını sözlerine ekledi. Bunun yanı sıra Tilkici sınıf değişikliği imkanının getirilmesi gerektiğini belirterek, Türk Silahlı Kuvvetleri sağlık yönetmeliğinin düzenlenmesi, hastalıklar çizelgesine uzman erbaşların da dahil edilmesini istedi. 

Uzman çavuşların ordu personeli olmasına rağmen orduevlerinden yararlanamadığını, lojmanlardan ise yüzde 5 oranında yararlanabildiğini ifade eden Tilkici açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Diğer statülere verilen görev tazminatının uzman çavuşlara da verilmesi gereklidir.”