Gündem

Uzman İsimden Corona Virüsü Uyarısı: O Ürünleri Almayın

Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral açıklamalarında corona virüsü salgını nedeniyle evden çıkmayan vatandaşların ihtiyaçtan fazla satın aldıkları gıdaların bozulma riski olduğunu ifade ederek bakliyatı güneş görmeyen serin bir yerde, eti ve süt ürünlerini de parçalara ayırarak hemen tüketilecek olan parçayı buzdolabında diğerlerini ise buzlukta muhafaza etmek gerektiğini belirtti. Ayrıca Prof. Dr. Göral daha önce açıkta satılan peynir zeytin gibi ürünlerin şimdi açıktan alınmaması gerektiğini vurguladı.

“ÜRÜNLERİ SEÇMEDEN ALMAYA DİKAKT EDİN”

Açıklamalarında market ve pazar alışverişini yanlış yapmanın corona virüsü ile teması arttıracağını ifade eden Prof. Dr. Göral açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Pazarda maske takmamış ve bağıran esnaftan alışveriş yapmamak lazım. Çünkü o bağırma esnasında virüsü çok uzağa saçabilir, gıdaların üzerine geçebilir. Sonra biz onu elimize alıp, evimize götürürüz. Dolayısıyla sosyal mesafeye uymak şartıyla maske takarak alışverişi yapalım. Özellikle maske takan esnaftan alışveriş yapın. Ürünleri seçmeden almaya dikkat edin”

Prof. Dr. Göral, eskiden açıkta satılan peynir, zeytin gibi gıda ürünlerini alındığını fakat şimdi asla alınmaması gerektiğini dile getirerek şöyle devam etti:

“Hem raf ömürleri var hem de paketli gıdaların virüsle temasları düşüktür”

NASIL ALINIYORSA ÖYLE SAKLANACAK

Ayrıca Prof. Dr. Göral ürünlerin marketten nasıl alınyorsa öyle saklamak gerektiğini ifade ederek şu açıklamalarda bulundu:

“Makarna ve kuru bakliyatın buzdolabında kalmasına gerek yok. Güneş görmeyecek şekilde serin bir ortamda saklamayız. Markette soğukta tutulup satılan ürünleri de evde buzdolabında saklamalıyız. Peynir, yumurta, et ve sütü dışarıda bırakamayız. Hemen tüketmeyeceğimiz ürünleri parçalara ayırarak yiyebileceğimiz kadarını aşağıda tutup geri kalanı buzlukta saklamalıyız”