Gündem

Uzman Jandarmalar Emniyet Mensubu Olmak İstiyorlar

Uzman Jandarmalar Derneği (EMUJAD) Genel Başkanı Adnan Oğuz, yaptığı açıklamasında oldukça ilginç bilgilere yer vermiş durumda. Açıklamasında, Uzman Jandarma olarak görev yapan personelin, daha iyi şartlarda çalışabilmek adına Emniyet Genel Müdürlüğüne başvuruda bulunduklarına dikkat çekti.

Hem 15 Temmuz girişiminde gerekli açığı doldurduklarını, hem sonrası ve öncesi süreçte yaşanan Astsubay eksikliğini giderdiklerini dile getirdi. Açıklamalarında Astsubaylarla hemen hemen aynı eğitimleri alan Uzman Jandarmaların, bu süreçte de canla başla çalıştıklarını, halen de çalışmalarına devam ettiklerini vurgulayarak, gerekli olumlu şartların, maaş problemi gibi nedenlerin çözülemeyişinden dolayı aynı bakanlığa bağlı Emniyet Genel Müdürlüğüne geçiş yapmak için başvurularda bulunduklarını iletti.

Astsubay boşluğunu darbe günü Uzman Jandarmalar doldurdu.

Darbe günü ve öncesi süreçte, astsubay eksikliği bulunan kurumların tüm açıklarını Uzman Jandarmaların doldurduğunu ancak hakettiklri imkanı halen göremediklerini dile getiren Adnan Oğuz, problemin rütbe ve mevki olmadığını, sadece daha iyi koşullara sahip olmaları gerektiğini vurguladı. Oldukça yüksek sayılarda açık olmasına rağmen, Uzman Jandarmaların polis olmak için başvurularını gerçekleştirmeye devam ettiklerini söyleyerek, iyileştirmenin yapılması yönünde eklemeler yaptı.

Kamupersoneli.net | ANKARA

Bir Yorum

  1. Sayın durak kardeş polislik sınavını FETÖ cüler kaplamış o yüzden olamadık. Amaç polis olmak değil Bur daki amaç yapılan haksızlığa dikkat çekmek

  2. Durak sen haksızlık nedir bilmiyorsun bnce insanlara hakkı verilmese insanlar o mesleği nasıl icra etsin

  3. Sapla samanı karıştırmamak gerek uzman jandarmalar Doğuda rapor alıp yatıyor ben 5 yıl Hakkari Yüksekova jöh de çalıştım oradan biliyorum ve gördüm