Gündem

Uzmanlardan ‘Ani sıcaklık artışı’ uyarısı! Kronik rahatsızlığı ve yaşlı olanlar değil herkes dikkat etmeli

Hva sıcaklığı uzun süredir mevsim normallerin altında seyrediyordu. Bahar sıcaklıklarına sert bir geçiş yapılarak yaz mevsimine girilmesi uzmanları şaşırttı.

ANİDEN ARTAN SICAKLIKLARA DİKKAT EDİN

Aniden artan sıcaklıklarla vatandaşların maruz kalabildiğini belirten uzmanlar, böyle günlerde vücudun ısı dengesini sağlamak için kalbin daha fazla çalıştığını bu nedenle de sıcak sebebiyle kalp rahatsızlıkları baş gösterebildiğini aktardı.

Uzmanlardan ‘Ani sıcaklık artışı’ uyarısı! Kronik rahatsızlığı ve yaşlı olanlar değil herkes dikkat etmeli

HERKES DİKKAT ETMELİ

Aydın Sağlık Müdürlüğü yetkilileri Özellikle Aydın ve çevresinde mevsim normalleri üzerinde seyredecek ve ani yükseliş gösterecek olan hava sıcaklığının sadece hipertansiyon ve kalp hastalarını değil, sağlıklı kişileri de olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekerek, “Havaların aniden ısınmasıyla kişide ani kan basıncı düşüşü ya da yükselmesi olabilir. Kalp ve damar hastalarında, yaşlılarda bu ani değişimler kalp krizi ile sonuçlanabilir. Aynı risk gençler için de geçerlidir, güneşe uzun süre maruz kalmak, susuz kalmak, koruyucu giysi, şapka kullanmamak güneş çarpmasına neden olabilir ve herkes için risk oluşturabilir” dediler.

Ayrıca risk grubuna olan vatandaşların yanı sıra bu günlerde herkesin daha dikkatli olması gerektiği uyarısında bulunuldu.