Gündem

Vaka sayıları o illerimizde kritik seviyelere ulaştı! 3 ilde karantina uygulaması başladı!

Bugün Şanlıurfa, Kars ve Niğde için karantina kararları alındığı duyuruldu. Bu illerdeki vaka sayılarının artması üzerine bazı ev ve köylerde karantina uygulaması başladı.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa, karantina altına alınan illerden bir tanesi. Kent merkezi ve ilçelerde yaşayan bazı vatandaşların test sonucunun pozitif çıkması üzerine Haliliye’de 23, Eyyibiye’de 4, Karaköprü’de 19, Suruç’ta 6, Siverek’te 2, Viranşehir’de 10 ve Halfeti ilçesinde 1 adreste bugün itibariyle karantina uygulaması başladı.

KARS

Kars’ın Digor ilçesine bağlı olan Kocaköy Köyü’nde de karantina uygulaması başladı. İstanbul’dan gelen bir vatandaşın test sonucunun pozitif çıkmasının ardından Konuyla ilgili Digor Kaymakamlığı’ndan açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadeler kaydedildi:

“Ülke genelinde Covid-19 ile mücadele kapsamında bulaşıcı hastalığın yayılmasını engellemek, toplum sağlığını ve kamu düzenini korumak amacıyla İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile 3 Temmuz 2020 tarihinden itibaren Digor’a bağlı Kocaköy köyümüzde karantina kararı alınmıştır”

Vaka sayıları o illerimizde kritik seviyelere ulaştı! 3 ilde karantina uygulaması başladı!

NİĞDE

Niğde’nin Çamardı ilçesine bağlı Kocapınar Köyü 14 boyunca karantina uygulaması altına olacak. Açıklama kaymakamlık tarafından yapıldı. Vatandaşların bir araya gelmemeleri, köy sınırına çıkmamaları istendi.