Gündem

Vakalar hızla artıyor! 4 ilimizin bazı bölgelerinde karantina başladı! Giriş çıkışlara izin verilmiyor!

Son dönemde valiliklerden karantina haberleri gelmeye başladı. Artan vaka sayılarının önlenmesi ve kontrol altına alınması için karantina uygulamaları başlatılıyor. Son olarak 4 ilimizin çeşitli bölgelerinde artan vaka sayıları sebebiyle karantina uygulanmaya başladı.

ORDU

Ordu’nun Akkuş ilçesindeki bir mahalle salgın sebebiyle karantina altına alındı. Bu mahallenin de karantina altına alınmasıyla birlikte il genelinde karantina altına alınan yerleşim yeri ve mahallesi sayısı 4’e çıktı. Valilik konuyla ilgili, “Korona virüs salgınının kontrol altına alınması amacıyla Akkuş ilçesi Yeşilköy Mahallesi’nde 23 Temmuz saat 24.00’ten itibaren ikinci değerlendirmeye kadar karantina kararı alınmasına, söz konusu mahalle ile olan giriş çıkışların kapatılmasına karar verilmiştir” açıklamasını yaptı.

TUNCELİ

Karantina altına alınan bölgelerden birisi de Tunceli. Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde bulunan bir köy de salgın sebebiyle karantina altına alındı. Açıklamaya göre uygulama dün saat 16.00’da başladı. İkinci bir değerlendirmeye kadar 14 gün boyunca karantina altında kalınmasına karar verildi.

Vakalar hızla artıyor! 4 ilimizin bazı bölgelerinde karantina başladı! Giriş çıkışlara izin verilmiyor!

KARS

Kars’ın Selim’e bağlı Beyköy beldesi de karantina altına alındı. Ekipler bölgeyi karantina altına alınırken, jandarma ekipleri, köye giriş ve çıkışlara izin vermiyor.

MANİSA

Manisa’da iki apartmanda karantina uygulaması başladı. 6 ailenin yaşadığı 2 apartmanda başlayan karantina uygulamasına ilişkin Turgutlu Kaymakamlığı’ndan şu ifadeler kaydedildi:

“Turgutlar Mahallesi Kaplan Sokak 17/1 Nolu apartmanın 2 Nolu dairesinde 2 kişinin Kovid-19 testlerinin pozitif çıkması nedeniyle, 17 Nolu ve 17/1 Nolu apartmanlarda bulunan diğer dairelerden 3 daire ile temaslı durumunda olduğu anlaşıldığından ve hastalığın hızlı yayıldığı da düşünülerek, salgının önlemek adına, Turgutlar Mahallesi Kaplan Sokak Dış kapı No:17 ve 17/1 apartmanların 23 Temmuz saat 17.00 itibarıyla koronavirüs salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla ikinci bir değerlendirmeye kadar Turgutlu İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun kararı ile apartmanlar karantina altına alınmıştır”