Gündem

Vali acil uyarıda bulundu! Koronavirüs vaka artış hızında Gaziantep İstanbul'a yaklaştı!

Gaziantep’te Kovid-19’a yakalananların sayısında son zamanlarda yaşanan artış uzmanları bile şaşırttı.

GAZİANTEP İSTANBUL’A YAKLAŞTI

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları Türkiye genelinde azalma gösterirken Gaziantep’te önceki gün 56 kişide daha Kovid-19 tespit edilmesinin ardından Gaziantep Valisi Davut Gül vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Toplam vaka sayısı 1453 kişiye yükselen Gaziantep’te ölenlerin sayısı ise 21 kişiye yükseldi.

VALİ GÜL ACİL BİR ŞEKİLDE UYARDI

İkaz ve uyarılara rağmen insanların kurallara riayet etmemesinden yakınan Gaziantep Valisi Davut Gül aksi halde ağır para cezalarının uygulanacağını açıkladı.

Vali acil uyarıda bulundu! Koronavirüs vaka artış hızında Gaziantep İstanbul'a yaklaştı!

EMEK ALMAYA GİDERKEN CEZA YAZDILAR SERZENİŞİ HAKLI DEĞİL

Ayrıca Vali Gül, yaptığı bir paylaşımında, “Yürüme mesafesindeki fırınlardan, evden bir kişinin ekmek almasına müsaade edilmişti. Fakat ailecek ekmek almaya gidenler olduğunu görüyoruz. Bunlarla ilgili görevli arkadaşlar yasal işlem yapmakta olup ‘ekmek almaya giderken ceza yazdılar’ serzenişi haklı değildir” ifadelerini kullandı.

VALİ GÜL’DEN UYARI ÜSTÜNE UYARI!

Vali Gül bir başka paylaşımında, “Vakalarımızın yüzde 77’si hastalığı akrabası ya da arkadaşından kapmış. Hiçbiri hasta olacağını ya da hastalığı bulaştıracağını düşünmüyordu. Kapı komşu olsanız bile akrabalarınıza gitmeyin, misafir kabul etmeyin, birlikte yemek yemeyin, bayramlaşma yapmayın” dedi.