Gündem

Vali resmen duyurdu! En yüksek vaka sayısına ulaştık!

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Bakan Koca, son dönemde koronavirüs vakalarında artan illeri açıklarken, bu listeye Balıkesir’i de dahil etmişti. Bugün Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, yaptığı açıklamasında “Balıkesir ili genelinde şu ana kadar yaşadığımız vaka sayısının en yüksek aşamasındayız” diyerek vatandaşları uyardı.

ŞİMDİ TEDBİR ZAMANI

Vali Şıldak, açıklamasında vatandaşlara seslenerek, şimdi tedbir zamanı olduğunu belirtti ve özellikle Altıeylül ve Karesi ilçesine dikkat çekerek şu ifadeleri kaydetti:

“Vatandaşlarımızın bütün bu hususları göz önüne alarak gereğini yapacağını, şimdi tedbir zamanı olduğunu, artık başka seçeneğimiz olmadığını ve ilimizin tekrar eski düzeyine döndürülmesi için toplumsal bir seferberliğe ihtiyacımız olduğunu tekrarlamak istiyorum”

Vali resmen duyurdu! En yüksek vaka sayısına ulaştık!

EN YÜKSE VAKA SAYISINA ULAŞTIK

Balıkesir’de yapılan koronavirüs tedbirlerine katılan Vali Şıldak, yaptığı değerlenmelerini şu şekilde ifade etti:

“Gördüğümüz tablo gerçekten artık işletmelerimizin, iş yerlerimizin, sokaktaki vatandaşımızın dış ortamlarda bulunan herkesin daha dikkatli olduğu şeklinde bir izlenime sahibiz. Bu bizi memnun ediyor. Ancak demek ki içinde bulunduğumuz durumu değerlendirirsek; bu kadar dikkatli olmak bile yetmiyor, daha fazlası gerekiyor. Çünkü geçen hafta vaka sayılarındaki artışa geçtiğimiz hafta işaret etmiştim, artış devam ediyor. Balıkesir ili genelinde şu ana kadar yaşadığımız vaka sayısının en yüksek aşamasındayız. Vatandaşlarımızdan duyarlılık derecelerini en üst seviyeye çıkarmaları gerektiğini, artık tedbirin de ötesine geçip, tedbirlerle yaşamak gerektiğini hatırlamak durumundayız. Yani bu şu demek oluyor; evet, biz Haziran ayında iyiydik, Temmuz ayında vakalarımız yükselmeye başladı, Ağustos, Eylül’de bu devam etti. Vaka sayıları zaman zaman yatay seviyelere gelmekle beraber hiçbir zaman istediğimiz oranda bir vakasızlık durumu yaşamadık. Bizde hiçbir zaman ‘Balıkesir vaka sayılarında çok iyi, Balıkesir çok iyi seviyede’ ifadelerini kullanarak halkımıza bu yönde bir mesajımız olmadı”

Vali resmen duyurdu! En yüksek vaka sayısına ulaştık!

VAKANIN EN YÜKSEK OLDUĞU İLÇELER

Açıklamasının devamında vakaların ağırlıklı olarak Balıkesir merkezde olduğunu belirterek, ilçeler hakkında, “Bütün ilçelerimizde vakalara rastlıyoruz. Ancak Balıkesir merkezin en yoğun noktalar olduğunu söylemek istiyorum. Köyleriyle, mahalleleriyle birlikte Altıeylül ve Karesi ilçelerimiz yoğunluğun en fazla yaşandığı bölgeler. Vatandaşlarımızın bütün bu hususları göz önüne alarak ben gereğini yapacağını, şimdi tedbir zamanı olduğunu, artık başka seçeneğimiz olmadığını ve ilimizin tekrar eski düzeyine döndürülmesi için toplumsal bir seferberliğe ihtiyacımız olduğunu tekrarlamak istiyorum. Bu konuda tüm vatandaşlarımızdan destek bekliyorum. Biz kamu kurum ve kuruluşları olarak, sağlık personeli olarak, kolluk personelimiz olarak gereğini yapıyoruz. Onları en iyi şekilde koordine ediyoruz. O arkadaşlarımıza da o personelimize de bir moral desteği verelim, artık vakalara dur diyelim. Balıkesir’de daha fazla ciddiyet ve hassasiyet oluşturalım ve bunu hep birlikte başaralım” şeklinde bilgi verdi.