Gündem

Valilik Resmi Açıklama Yaptı: Kurban Bayramında Yasak Geldi

Karabük Valisi Fuat Gürel corona virüsü tedbirleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Vali Gürel açıklamalarında tedbirler kapsamında Kurban Bayramında il genelinde toplu etkinlik ve bayramlaşmaların yasaklanacağını ifade etti.

Vali Gürel gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu ve ülkemizde corona virüsü vakasının görüldüğü 11 Mart’tan bu yana değişik tedbirler alındığını, Karabük’ün Ramazan Bayramı’na kadar salgınla mücadelede en başarılı illerden bir tanesi olduğunu vurguladı.

Vali Gürel Kurban Bayramı sürecinin önemli olduğunu belirtti ve bu süreçte insanların birbiriyle çok temas edebileceğini ifade ederek yasak geleceğini bildirdi. Vali Gürel açıklamalarında toplu etkinlik ve toplu bayramlaşmaların yasaklanacağını belirtti.

KURBAN BAYRAMINDA YASAK OLACAK

Karabük Valisi Gürel açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Böyle bir sıkıntı var bunun için bir kısım kurallar getirmeyi düşünüyoruz. Her Kurban Bayramı’nda insanlar bir araya toplanıp bayramlaşmayı yaparlar. Bir kısım yeme içme muhabbetleri olur bunu biliyoruz. Bunların da yasaklanması gerektiğini düşünüyoruz. Kendi aramızda konuşuyoruz. Vatandaşlarımızın duyarlılığını istirham ediyoruz. Toplu yapılan etkinlikleri yasaklayacağız. Bir köyde, mahallede insanların toplanıp bayramlaşmalarını yasaklayacağız. Ancak bir vatandaşın ailesini, komşusunu ziyaret etmesinin önüne geçmek mümkün değil. Bizim takip edebileceğimiz bir iş değil. Orada da vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz. Herkes bu bayramda da uzaktan telefonla ya da başka bir yöntemle bayramlaşmasını sağlayabilirse, temas olmadan sağlayabilirse sıkıntısız geçirebiliriz. Çünkü kimden hastalık geldiğini kimin virüs taşıdığını bilmiyoruz. Eskiden dışarıdan gelenler de bunun olabileceğini düşünüyorduk ama bizim ilimizde de bu hastalık belirli yerlerden çıkabiliyor”