Gündem

Valilik Saat Vererek "Mecbur Olmadıkça Dışarı Çıkmayın" Uyarısı Yaptı ! Çok Şiddetli Geliyor

Meteoroloji bölge müdürü tarafından Antalya için kırmızı alarm verildi. Kırmızı alarm verilmesinin ardından vatandaşlar hava durumu için araştırmalarına başladılar.

METEOROLOJİ’DEN AÇIKLAMA YAPILDI 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Antalya için yoğun yağış uyarısı yapılarak şu  ifadelere yer verildi:

“Antalya’da bugün başlayan sağanak yağışların bugün sabah saatlerinden itibaren Antalya Merkez, Serik, Kemer, Kumluca ve Finike çevrelerinde şiddetleneceği ve perşembe günü öğle saatlerine kadar metrekareye 100-250 kg civarında yağış bırakacağı tahmin ediliyor. Meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgâr, kıyı kesimlerde hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır”

“GEREKLİ OLMADIKÇA DIŞARI ÇIKMAYIN”

Kırmızı alarmın verilmesinin ardından Antalya’da Valilik tarafından kriz masası oluşturuldu. Vali Münir Karaloğlu konu hakkında açıklamalarda bulundu. Karaloğlu açıklamalarında kent merkezi ile Kemer,  Serik, Kumluca ve Finike ilçelerinde sağanak beklendiğini, gerekli uyarıların  yapıldığını ifade etti.

Açıklamalarında gerekli olmadıkça vatandaşların dışarı çıkmamalarını isteyen Vali Münir Karaloğlu yaptığı açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Vali Yardımcımız Atıf Çiçekli’nin başkanlığında kriz masası  oluşturduk. AFAD, itfaiye ve uyarı yapılan ilçe belediye başkan yardımcılarının  da içinde olduğu kriz masası, hazırlıkları yönetiyor”

KIRMIZI ALARM NE ANLAMA GELİYOR?

Peki kırmızı kodlu uyarı ne anlama geliyor? Hava durumunun çok tehlikeli olduğu durumlarda Meteoroloji tarafından kırmızı alarm veriliyor. Ayrıca son derece kuvvetli bir meteorolojik hadisenin tahmin edildiği anlamına geliyor.