Gündem

Valilikler peş peşe açıkladı! 44 il için yasak ve kısıtlama kararı!

Çin’de ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde dünyayı etkisi altına gibi ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs salgınında vaka sayıları artıyor. Ülkemizde özellikle Kurban Bayramı’ndan sonra devam eden koronavirüs artışına ilişkin, İl Hıfzıssıhha Kurulları ve valilikler yeni kararlar almaya başladı. Bu kapsamda da 65 risk grubunda olan 65 yaş üstü vatandaşlara bir takım kısıtlamalar getirildi.

BUGÜN 4 İLE DAHA KISITLAMA GELDİ

Gelen son bilgiye göre bugün 4 ilimize daha kısıtlama geldi. Valiliklerden yapılan açıklamalarda 4 ilde daha 65 yaş üstü vatandaşlara kısıtlama getirildi. İşte valiliklerin yapmış olduğu açıklamalarla birlikte yasakların detayları..

KOCAELİ

Kocaeli’ne 65 yaş üstü vatandaşlara kısıtlama getirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Vali Seddar Yavuz, risk grubunda olan 65 yaş üstü vatandaşların 06.00 – 10.00 ve 16.00 – 20.00 saatlerinde toplu taşıma kullanmaları ikinci bir karara kadar yasaklandı.

Valilikler peş peşe açıkladı! 44 il için yasak ve kısıtlama kararı!

YOZGAT

Yozgat’a da yeni bir yasak geldi. 65 yaş üstü vatandaşlara gelen kısıtlamaya ilişkin şu açıklama kaydedildi:

“Vatandaşlarımızın düğün, nişan, cenaze gibi sosyal faaliyetlerde ve toplu ulaşım araçlarında kalabalık olarak bir araya gelmek suretiyle hastalığın yayılımını artırdıkları, bu durumun özellikle 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın sağlığı açısından ciddi şekilde tehlike oluşturduğu değerlendirilmiştir”

“65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın, AVM, market, semt pazarı, pazar yeri gibi toplu alışveriş mekanlarında, 16.00-18.30 saatleri arasında girişlerinin sınırlandırılmasına, 07.30-09.30 ile 16.30-18.30 saatleri arasında toplu taşıma araçlarını kullanmalarının kısıtlanmasına, halen bir iş yerinde aktif olarak çalıştıklarını belgelemek kaydıyla yukarıda alınan kararlardan muaf tutulmasına karar verilmiştir”

OSMANİYE

Osmaniye Valiliği’nin yapmış olduğu açıklamaya göre 65 yaş üstü vatandaşlara yeni kısıtlamaların geldiğini duyurdu. Valilik, yapmış olduğu açıklamasında İl Umumi Hıfzıssııhha Kurulu’nun yeni kararlar aldığını ifade ederek, şu açıklamayı kaydetti:

“İlimiz genelinde düğün, kına, nişan, nikah, mevlit, sünnet merasimi gibi toplu etkinliklere birinci derece akraba hariç 65 yaş ve üzerindeki misafirlerin kabul edilmemesine, toplu taşıma araçlarını 10.00-17.00 saatlerinde kullanabilmelerine, pazar, alışveriş merkezi, sosyete pazarı gibi toplu alışveriş mekanlarına girişlerinin sınırlandırılmasına, buralardan almak istedikleri ihtiyaçları konusunda Vefa Destek Gruplarınca gerekli desteğin sağlanmasına, piknik ve mesire alanlarından sadece aynı hanede yaşayan aile mensuplarının bir arada bulunmasıyla istifade edebilmelerine karar verilmiştir.

Valilikler peş peşe açıkladı! 44 il için yasak ve kısıtlama kararı!

ÇORUM

Bugün açıklanan son yasak il, Çorum oldu. Salgın sebebiyle, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları ve zorunlu olmayan tüm etkinliklere katılmalarına yasak getirildi. Açıklama yapan Vali Mustafa Çiftçi, düğünler de dahil olmak üzere tüm etkinliklerde süresinin 3 saatte sınırlı olacağını belirtti. Açıklama yapan Vali Çiftçi, açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

“65 yaş ve üzeri kişilerin, birinci ve ikinci derece akrabaları haricindeki kişilere ait düğün, nişan, sünnet, mevlit, cenaze, taziye gibi toplu etkinliklere katılmalarının ikinci bir talimata kadar kısıtlanmasına, toplu olarak cenaze, taziye, mevlit yemeği verilmemesine, yemek ikramlarının ikinci bir emre kadar kısıtlanmasına, iş yeri açılışı, tören, panayır, şenlik, şölen, konser, festival, fuar gibi zorunluluk arz etmeyen açılış, eğlence ve etkinliklerin yapılmamasına veya ileri bir tarihe ertelenmesine, site yerleşim yerlerinde bulunan umuma açık olmayan, ticari olarak işletilmeyen havuzların ikinci bir talimata kadar yüzme amaçlı kullanılmamasına karar verilmiştir”

Valilikler peş peşe açıkladı! 44 il için yasak ve kısıtlama kararı!

YASAK VE KISITLAMALARIN UYGULANDIĞI İLLER

  1. Tunceli
  2. Niğde
  3. Konya
  4. Bursa
  5. Kütahya
  6. Kayseri
  7. Kastamonu
  8. Eskişehir
  9. Erzincan
  10. Ankara
  11. Yalova
  12. Siirt
  13. Şanlıurfa
  14. Düzce
  15. Malatya
  16. Kahramanmaraş
  17. Sivas
  18. Gaziantep
  19. Mardin
  20. Tekirdağ
  21. Van
  22. Elazığ
  23. Bartın
  24. Kırıkkale
  25. Aksaray
  26. Balıkesir
  27. İzmir
  28. Uşak
  29. Gümüşhane
  30. Tekirdağ
  31. Kilis
  32. Kocaeli
  33. Yozgat
  34. Osmaniye
  35. Çorum
  36. Batman
  37. Giresun
  38. Ordu
  39. Hakkari
  40. Kars
  41. Muş
  42. Karaman
  43. Çankırı
  44. Nevşehir