Gündem

Valiliklerden açıklama! İkinci bir karara kadar 4 şehre yasak geldi!

4 şehrin valiliği açıklama yaptı. Artan koronavirüs vakalarını önlemek adına, ildeki taziyelere ikinci bir karara kadar yasak geldi. Valilikler, artan vaka sayılarını engellemek ve enfekte olan hasta sayısını azaltmak adına yeni karar aldı.

ŞANLIURFA

Yasağın uygulandığı illerden biri Şanlıurfa. Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre vaka sayıların artması sebebiyle, taziyelerin yasaklandığını duyurdu. Yapılan açıklamada şu ifadeler kaydedildi:

“İlimizde son zamanlarda vaka artışlarına neden olduğu tespit edilen taziyeler ile ilgili olarak, ilimizde son dönemlerde arttan vaka sayılarını kontrol edebilmek amacıyla gerek taziye evleri, köy odaları ve benzeri ortak alanlarda gerekse evlerde taziyelerin yapılmamasına, cami görevlilerince cenaze sahiplerine duyuru yapılıp bilgi verilmesine ve kurallara uyulmayan taziyelerin kolluk kuvvetlerine bildirilmesine, konu ile ilgili kolluk kuvvetlerince her türlü tedbirin alınmasına”

Valiliklerden açıklama! İkinci bir karara kadar 4 şehre yasak geldi!

KAYSERİ

Açıklama Kayseri İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından şu şekilde yapıldı:

Hıfzıssıhha Kurulu 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 23’üncü maddesine istinaden 30/07/2020 tarihinde saat 21:30’da, Çin Halk Cumhuriyeti’nde ortaya çıkan ve ‘Corona virüsü (COVID-19)’ salgın hastalığı ile ilgili aşağıda yer alan gündem maddesine yönelik ilimizde alınacak tedbirleri görüşmek üzere İl Hıfzıssıhha Kurulu üyelerinin iştiraki ile toplanmıştır.

Covid-19 salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir.

İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde corona virüsü salgınıyla mücadelenin etkin olarak sürdürülebilmesi için tedbirlere riayet edilmesinin elzem olduğunu, gelinen aşamada erken tespit, evde izolasyon ve evde tedavi süreçlerinin ön plana çıktığı ve alınacak tedbirlerin de bu önceliklere göre şekillendirileceği yeni bir döneme girildiği, bu yeni dönemde yürütülecek faaliyetlerde rehberlik, ikna edicilik ve caydırıcılık ilkelerinin önem kazandığı İçişleri Bakanlığı’nın 30.07.2020 tarihli ve E.12682 sayılı genelgesi ile bildirilmiştir.

Bu kapsamda; ilimiz genelinde taziye evlerinde, evlerde, açık alanlarda taziye yapılmasının yasaklanmasına, yukarıda alınan kararlara uymayanlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin ise Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlem başlatılmasına oy birliğiyle karar verilmiştir”

Valiliklerden açıklama! İkinci bir karara kadar 4 şehre yasak geldi!

MERSİN

Yasağı uygulayacak illerden biri de Mersin. Mersin Valiliği açıklamasında, “Toplu taziye uygulamasının olduğu durumlarda, taziye evlerinde, evlerde ve açık alanlarda taziye yapılmaması İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu üyelerinin oy birliğiyle kabul edilmiştir” ifadesini kullandı.

KONYA

Konya Valiliği, açıklamasında toplu taziye uygulamasının taziye evlerinde, evlerin açık alanlarında yapılmaması konusunda İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından karar alındığını ifade etti. Karar şehir genelinde geçerli olacak.