Gündem

Valilikten flaş açıklama! O ilimizde bir köy ve sokak karantina altına alındı!

Tüm Türkiye görülen koronavirüs salgınında vaka sayıları her geçen gün artmaya devam ediyor. Durum bu şekilde olunca, valiliklerden bazı yerleşim yerlerine karantina uygulamasının başladığı ve giriş çıkış yasağının geldiği açıklanıyor. Gelen son bilgiye göre Elazığ’da bir sokak ve köy karantina altına alındı. Giriş ve çıkışlar yasaklandı.

GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

Gelen bilgye göre Elazığ’ın Karakoçan ilçesi merkez Kırkpınar Mahallesi Burç Sokak ve Ağa Mezrası köyünde vaka sayıları artmaya başladı. Bunun üzerine karar alan İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, vatandaşların sağlığının korunması adına sokak ve köyün karantina altına alındığını belirtti. Karantina uygulamasını başladığı köy ve sokağa giriş – çıkışlar kapatıldı.

YENİ TEDBİRLER

Bakan Koca, dün yapmış olduğu açıklamasıyla, Türkiye’nin son dönemde artan vaka sayılarına değindi. Bakan, vatandaşların rahatlığının bu şekilde gittiği durumlarda yeni tedbirlerin alınabileceğini şu şekilde açıklamıştıi:

“Bu rahatlık devam ederse tablonun olumsuz yönde gitmesi kaçınılmaz. Biz yeniden ciddi kısıtlamalar getirmeden vatandaşlarımız rehavetten kurtulsun. Aksi halde bölgesel olarak gerekli kararları yeniden almak zorunda kalırız. Üzülerek söylüyorum normalleşmeyle birlikte tedbirler devre dışı kaldı, temas arttı. .İnsanlarda açık havada hastalık daha az bulaşacağına dair yanlış bir algı var. Bu virüsten korunmanın tek yolu önce mesafe ardından da maske”