Gündem

Valilikten son dakika açıklaması! O ilimizde 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması!

Konuyla ilgili Çanakkale İl umumi Hıfzıssıhha Kurulu bir toplantı gerçekleştirdi. Düzenlenen toplantıda 65 yaş üstü vatandaşların ve kronik rahatsızlığı olanlara sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Konuyla ilgili yazılı açılama yapıldı.

TOPLANTI YAPILDI

Vaka sayılarının artmasını önlemek adına Çanakkale’de yeni bir karar alındı. Çanakkale İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun almış olduğu karar kapsamında 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sokağa çıkması belirli saatlerde yasaklandı. Aynı zamanda vatandaşların düğün, nikah, gelin alma, sünnet gibi toplu etkinliklere (1. derece yakınları hariç) katılması kısıtlandı.

AÇIKLAMA METNİ

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama metninde ise şu ifadeler kaydedil:

“İçişleri Bakanlığının 12.08.2020 tarih ve E.13102 sayılı Genelgesi gereği; 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sokağa çıkma kısıtlamaları ile ilgili olarak yeniden yapılan değerlendirmeler sonucunda; 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın (hastane/muayene randevusu olanlar hariç) 08:00-10:00 ve 16:30-19:30 saat aralığında toplu taşıma araçlarını kullanmalarının yasaklanmasına, 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın, kendi mahallelerine en yakın semt pazarı, market ve alışveriş merkezlerini kullanmaları, alışverişlerini kalabalığın yoğunlaşmadığı sabah 10.00-12.00 saatleri arasında yapmalarına, 65 yaş de üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın; düğün, nikâh, nişan, gelin alma, sünnet, cenaze, taziye vb. etkinliklere (1.derece yakınlar hariç )katılmasının yasaklanmasına karar verildi”

Valilikten son dakika açıklaması! O ilimizde 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması!

EN GEÇ 23.30’DA BİTECEK

Aynı zamanda yapılan açıklamada köy ve sokak düğünlerinin en geç 23.30’da biteceği ve sürenin azami olarak 2 saat olduğu ifade edildi. Evlenecek olan vatandaşların İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’na düğün yapacaklarını bildirmeleri ve kurallara uyacaklarına dair bir taahhütnamede saat belirtmeleri gerekiyor.