Gündem

Van'da 15 Hakim ve Savcı Daha Gözaltına Alındı

Van’da, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında 15 hakim ve savcı daha gözaltına alındı. 

Alınan bilgiye göre, FETÖ’nün darbe girişimiyle ilgili Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı alınan 37’si adli, 16’sı idari toplam 53 hakim ve savcıdan 15’i daha gözaltına alındı.

Başsavcılığın talimatı doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince çalıştıkları yer ve konutlarında arama yapılan 15 hakim ve savcı, ifade işlemleri için emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Soruşturma kapsamında kentte daha önce de 18 hakim ve savcı gözaltına alınmıştı. Böylelikle gözaltına alınan hakim savcı sayısı 33’e yükseldi. Haklarında gözaltı kararı bulunan 20 hakim ve savcının yakalanması için operasyonlar sürüyor. 

Çatak’ta 3 emniyet amiri gözaltında

Bu arada Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Çatak İlçe Emniyet Amirliğinde görevli 3 emniyet amiri hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 

Karar doğrultusunda, 3 şüpheli, emniyet müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. 

Şüphelilerin, emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi. 

Hakkında yakalama kararı çıkarılan ancak adresinde bulunamayan Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesinde görevli hakim ve savcılar arasında bulunan bir şüpheli de dün gece gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında Van Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Ankara’da gözaltına alınan eski Van 6. Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Ali Yalçın, Muğla’da gözaltına alınan 6. Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Salih Ataman ve Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesinde görevli 5 hakim ve savcının Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin devam ettiği bildirildi. 

FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Vedat Kandır ile İlçe Komando Bölük Komutanı Yüzbaşı Rıdvan Yıldırım, dün, “Fetullahçı terör örgütüne üye olmak”, “Devletin düzen ve varlığına kast etmek” suçlarından tutuklanmıştı. 

Kamupersoneli.net | AA