Gündem

Van'da akşam saatlerinde şiddetli deprem! Çok sayıda şehirde hissedildi

Van’da akşam saatlerinde şiddetli bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Van gölü olduğu belirtilen depremin Van’a yakın çevre illerden de hissedildi. 

Van’da yaşayan vatandaşları sokağa döken depreme dair Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ile İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı internet sayfaları üzerinden bilgileri paylaştılar. 

VAN’DA 4.0 ŞİDDETİNDE DEPREM

Van Gölü merkezli meydana gelen depreme dair  İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) resmi internet sayfası üzerinden açıklamada bulundu. AFAD depremin büyüklüğünü 4.0 olarak duyurdu. Yerin yaklaşık 6 km derinliğinde meydana gelen deprem saati 17.55 olarak duyuruldu. Ayrıca AFAD yaşanan bu depremin öncesinde aynı bölgede 3.0 şiddetinde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’de Van’da yaşanan depreme dair bilgileri paylaştı. Kandilli Rasathanesi verilerine göre Van’da yaşanan deprem şiddeti 3.8 olarak duyurulurken depremin yerin yaklaşık 5 km derinliğinde meydana geldiği bildirildi. 

Kamupersoneli.net – ANKARA