Gündem

Van'daki büyük deprem sonrasında yeni açıklama geldi! 15 mahalle ve 5 vatandaşımız..

Van’daki büyük deprem sonrasında Vali Bilmez’den yeni bir açıklama geldi. Vali, yapmış olduğu açıklamasında 15 mahallenin ağır – orta hasar aldığını ve 5 vatandaşımızın da hafif bir şekilde yaralandığını açıkladı. 5,4 şiddetindeki deprem Van’ın Özalp ilçesinde meydana geldi. Deprem aynı zamanda Bitlis’ten de kuvvetli bir şekilde hissedildi.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Konuyla ilgili Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, ilk bilgilere göre şu açıklamayı kaydetti:

“Özalp merkez ve köylerinde yaptığımız taramalarda bir köyümüzde bir evin kısmen yıkıldığını, bunun dışında herhangi bir can ve mal kaybı olmadığını ama hasar gören evlerin bazı köyler olduğunun ilk bilgilerini aldık. Ekiplerimiz sahaya doğru hareket ettiler. Hasar tespit çalışmalarına başlandı”

Van'daki büyük deprem sonrasında yeni açıklama geldi! 15 mahalle ve 5 vatandaşımız..

5 VATANDAŞIMIZ HAFİF YARALANDI

Meydana gelen deprem sonrasında Vali Bilmez, 5 vatandaşın hafif yaralandığını ve 15 mahallenin de orta ve ağır hasar aldığını şu sözlerle açıkladı:

“Özalp, Saray ve Gürpınar’daki 15 mahallede orta ve ağır hasarlı evler var. 5 vatandaşımız hafif yaralı”

DEPREM BÖLGESİNE GİTTİ

Vali Bilmez, yaşanan korkunç deprem sonrasında Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, depremde hasar alan mahalleleri incelemek için olay yerine gitti. Aynı zamanda Emin Bilmez, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Kemal Atlı, AFAD İl Müdürü Osman Uçar helikopterle bölgeyi yukarıdan inceledi.