Gündem

Varış Kontrol Belgesi uygulaması başladı!

Cumhurbaşkanlığı kararı ile İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile genelge gönderildi. Bu yayınlanan genelge ile şehirlerarası yolculuk valilik iznine bağlandı. Bu bağlamda Türkiye’de başta 30 büyükşehir olmak üzere tüm illerin giriş ve çıkışlarında ‘’Varış Kontrol Belgesi’’ uygulaması başlatıldı.

Varış Kontrol Belgesi uygulaması başladı!

Şehrin belli noktalarında Varış Kontrol Belgesi uygulaması yapan İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, durdurulan araçtaki tüm yolcular sağlık taramasından geçiriliyor. Ateşi yüksek olduğu tespit edilenler, hastanın durumuna göre sağlık ekipleri tarafından ev karantinasına gönderiliyorlar.

5 KİŞİ EV KARANTİNASINA ALINDI

Rize’nin Erzurum il sınırındaki İkizdere ilçesindeki kontrol noktasında yapılan uygulamalar sırasında beş kişide yüksek ateş tespit edildi. Yüksek ateşi olan kişiler sağlık ekipleri tarafından ev karantinasına gönderildi. Öte yandan, Artvin yönünden Rize’ye giriş yapan her bir araçtaki yolcular da Fındıklı’da bulunan kontrol noktasında tek tek sağlık kontrolünden geçiriliyor ve her biri için ‘Varış Kontrol Belgesi’ düzenlenmeye devam ediliyor.