Gündem

Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerine Silahlı saldırı! 2 şehit var!

Van’da Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerini taşıyan araca yönelik terör saldırısı gerçekleştirildi. Saldırıda 2 Vefa Sosyal Destek Grubu görevlisi şehit oldu!

Öğle saatlerinde Van’ın Özalp İlçesi’ne bağlı Mehmetalan Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Özalp ilçesinde vefa çalışmalarından dönen işçilere beyaz bir araçtan uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sonucu ise 2 kişi hayatını kaybetti.

Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerine Silahlı saldırı! 2 şehit var!

Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken, saldırganların yakalanması için ise bölgede operasyon başlatıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan paylaşımda şu ifadeleri kullanıldı;

”Van’da hiçbir karşılık beklemeden görev yapan Vefa Sosyal Destek Grubu personelimiz sırf bu millete hizmet ediyor diye asker ve polisimizin karşısına çıkamayan PKK’lı alçaklar tarafından şehit edilmiştir.Bunu yapan alçaklar nereye kaçarsanız kaçın cehenneme kadar sürüleceksiniz” denildi. 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Van Valiliği de konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, pandemi tedbirleri kapsamında Özalp ilçesinin Eğribelen Mahallesinin karantinaya alındığı kaydedilerek, mahalleye yardım götüren Vefa Destek Gurubu’nda çalışan belediye işçilerine saldırı yapıldığı belirtildi.

Açıklamanın devamında, ilçe merkezine dönen işçilere öğle saatlerinde arkalarından yaklaşan bir araçta uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirildiği belirtildi.

Saldırıda bir belediye işçisi ve yolda aldıkları sivil bir vatandaş hayatını kaybederken, saldırganların olay yerinden kaçtığı kaydedildi.

Araçta bulunan diğer belediye çalışanın ise yaralı olarak tedavi altına alındığı belirtildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca PKK saldırısı ile ilgili şu paylaşımda bulundu;

”Ölüm haberlerine en duyarlı olduğumuz salgın döneminde bugün şehit haberi aldık. PKK, Van’da Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerini taşıyan araca saldırdı. Evde kalan yaşlılarımıza yardım götüren iki kişi hayatını kaybetti. Terör, “insanlık” vasfına saldırdı. Başımız sağ olsun” dedi.