Gündem

Vergi Müfettişinden 2 Milyon TL'lik Rüşvet Pazarlığı ! Suçüstü Yakalandı

İstanbul’da görevli bir vergi denetim müfettişinin rüşvet aldığı suçüstü yapılan bir operasyon ile kanıtlandı. Müfettişin hakkında vergi soruşturması bulunan bir iş adamıyla anlaştığı ve 2 milyon TL’lik rüşvet pazarlığı yaptığı ancak bu paranın 250 bin TL’sini alırken suçüstü yakalandığı ifade edildi.

Konu ile ilgili olarak vergi müfettişi ve rüşvet veren şirket yetkilisi tutuklandı. Ayrıca rüşvet operasyonu polis kamerası tarafından kaydedildi.

Bu konu hakkında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube polislerine bir ihbar geldi. Gelen ihbar üzerine ekipler harekete geçti. İhbar eden kişinin kimliği saklı tutuluyor. Bu kişi polisi arayarak bir vergi müfettişinin, hakkında vergi incelemesi bulunan bir inşaat şirketinin yöneticisinden rüşvet alacağını ihbar etti.

POLİS OPERASYON GERÇEKLEŞTİRDİ

Bunun üzerine polis ekipleri tarafından çalışmalar başladı. Başlatılan çalışmalar çerçevesinde rüşvetin Eyüpsultan ilçesindeki bir iş yeri önünde verileceği tespit edildi. Adres 10 Mart tarihinde belirlendi ve polis ekipleri tarafından pusu kuruldu. Yapılan operasyon dahilinde polis ekipleri şirket binasından çıkan vergi müfettişi D. Y. isimli şüpheliyi belirledi. Bu doğrultuda operasın gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen operasyonda vergi denetim müfettişi olduğu öne sürülen şüpheli D.Y. ile rüşvet verdiği iddia edilen 2 kişi gözaltına alındı. Bunun ardından arama yapıldı ve bir poşet içinde rüşvet olduğu belirtilen 250 bin TL ele geçirildi.

2 MİLYON TL KARŞILIĞINDA ANLAŞMIŞLAR

Polis ekipleri vergi soruşturmasından kurtulmak için şirket yöneticisi F. T.’nin vergi müfettişi D.Y. ile 2 milyon TL karşılığında anlaştığını, bu anlaşma çerçevesinde vergi müfettişine paranın 250 bin lirasını vermek için bir araya geldiğini tespit etti.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER

Gözaltına alınan kişiler tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polisteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Bu konu hakkında rüşvet aldığı belirtilen müfettiş D.Y. ve şirket yetkilisi F.T. ile B.O. isimli kişiler tutuklandı.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA