Gündem

Veysel Eroğlu: "Bugün 14 tane orman yangını çıktı"

 Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çanakkale’nin Eceabat ilçesi sınırlarındaki tarihi Gelibolu Yarımadası’nda çıkan orman yangınının büyük ölçüde kontrol altına alındığını söyledi. 


Eroğlu, Afyonkarahisar’ın Çobanlar ilçesinde düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. 

Veysel Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, “Allah şehitlerimizden razı olsun, yakınlarından razı olsun. Şehit yakınlarının 6 ayda bir olan atanma hakkını hemen atanmaya çevirdik. Önceden memur olarak atanma hakkı olan şehit yakınını, mesleğine göre atanması için düzenleme yapıldı.” dedi.

Şehit yakınlarının ÖTV’den muaf tutulması kararıyla ilgili Eroğlu, “Bu bir kereye mahsus olacak. Şehitlerimize minnet borcumuz var, şükran borcumuz var. Bugün şehitlerimiz olmasa, burada huzur iklimi olmazdı. Türkiye’yi yok etmek için tam 300 yıldır Batı gayret ediyor. Şimdi en son planları, PKK terör örgütünü maşa olarak kullanıyorlar. PYD, DAEŞ hepsi birbirinden beter. Her bir ülke her birini ayrı maşa olarak kullanıyor.” diye konuştu.

Eroğlu, konuşmasının ardından vatandaşlarla bayramlaştı.

Eroğlu, AA muhabirine, Gelibolu Yarımadası’nda çıkan orman yangını ile ilgili “Yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığı bilgisi ulaştı.” dedi.

Yangına anında müdahale ettiklerini ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu:

“Çok sayıda helikopter, arazöz gönderildi. Bir de Nazilli’de vardı yangın, o da kontrol altında. Bodrum’da var ama orada ormanlık alanda değil. Ama biz müdahale ediyoruz şu anda. (Çanakkale’de) Şehitliklere sıçramasını engelledik. Etrafını çevirdik, zaten biz orasını hükümet olarak şehitlerin adına ihya ettik. Şimdi sadece Balıkesir Burhaniye’de bir yangın çıktı, ona müdahale ediliyor. Ekipleri oraya seferber ettik. Bugün 14 tane orman yangını çıktı. Bunlardan sadece Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde çıkan orman yangını devam ediyor. Onun da kontrol altına alınması için helikopter ve uçaklar seferber edildi.”

Eroğlu, Çobanlar ilçesindeki programının ardından, Afyonkarahisar’da bir alışveriş merkezinde esnafla bayramlaştı.

AA
Kamupersoneli.net