Gündem

Washington Post Gazetesi’nde terörist Cemil Bayık, TRT’de terörist Osman Öcalan tepkisi!

Önce Birleşmiş Milletler ardından Amerika’nın etkili gazetelerinden Washington Post’un, terör örgütü PKK ve Suriye’deki uzantısı PYD’yi meşrulaştırma çabası, Ankara’nın büyük tepkilerine yol açtı. Türkiye BM’ye nota verdi! Konu ile ilgili açıklama yapan Mevlüt Çavuşoğlu ‘’Washington Post terör propagandası yapıyor’’ dedi. Çavuşoğlu, kırmızı bültenle aranan bir teröristin gazetede görüşlerine yer verilmesinden dolayı ABD gazetesine tepkileri gösterdi.

KIRMIZI BÜLTENLE ARANDIĞINI BİLMİYORLAR MI?

Mevlüt Çavuşoğlu Washington Post’a, ‘’terör propagandasını ifade özgürlüğüne girer mi? diye sorduklarında Post’un hayır girmez. Daimi temsilcimiz Feridun Bey bizzat genel sekreterliğine giderek yazılı protestomuzu iletmiştir. Kırmızı bülteni önüne koymuştur.’’ dediklerini vurguladı. Çavuşoğlu ayrıca Post gazetesine konuşturulan Cemil Bayık’ın terör listesinde olduğunu ve kırmızı bültenle arandığını bilmiyorlar mı? Kırmızı bültenle aranan bir kişinin nasıl oluyor da İsviçre’ye gidebildiğini sorduklarını ifade etti.

BASIN VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ İLE İFADE EDİLEMEZ

İbrahim kalın ise Washington Post’un yapmış olduğu haberi skandal olarak değerlendirdi. Kalın ‘’ABD yönetiminin başına ödül koyduğu bir teröriste sayfalarını açan Washington Post açıkça terör propagandası yapmaktadır’’ ifadeleri ile ABD gazetesine tepki gösterdi.  Kalın tepkisini ‘’basın ve ifade özgürlüğü ile izah edilemez. Bu durum El Kaide yahut DEAŞ terör örgütünün bir mensubuna gazete yazısı yazdırmadan farksızdır’’ ifadeleri ile sürdürdü.

Ankara, terör örgütü propagandası yapmakla suçladığı Washington Post gazetesine muhalefet ile birlikte tepki gösterdi ama muhalefetin 23 Haziran seçim öncesine dönük bir hatırlatması vardı.

Muhalefet kanadında ve iktidar kanadında kınama ve tepkiler ortaktı ancak seçim öncesinde TRT’ye çıkarılan terörist Osman Öcalan hatırlatması, iktidar ile muhalefeti karşı karşıya getirdi.

TRT’DE AYNEN POST GAZETESİ GİBİ YAPMIŞTI

Washington Post Gazetesi’nde terörist Cemil Bayık, TRT’de terörist Osman Öcalan tepkisi!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan terör örgütü elebaşının devlet televizyonu TRT’de propagandasının yapıldığını iddia ederek kınadıklarını belirtti. İbrahim Kalın’ın, Washington Post’a bir terör örgütü elebaşının gazetede röportaj yapılmasına verdiği tepki dolayısıyla Lütfü Türkan Kalın’a terör örgütü elebaşının TRT’de çıkartılarak aynen Washington Post’un yaptığı gibi bir terörist ile röportaj yapmasını hatırlattı. Türkan, ‘’Washington Post çıkıp size, siz de aynı şekilde bir terör örgütünü kendi devlet televizyonlarınız da çıkardığınızı söylese ne diyeceksiniz?’’ dedi. Türkkan, Çavuşoğlu ve Kalın’a seslendi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Osman Öcalan’ın kırmızı bültenle arandığını bilmediğini söylemesini hatırlatarak ‘’eğer Washington Post’da, sizin yaptığınız gibi Cemil Bayık’ın kırmızı bültenle arandığını bilmiyordum derse ne cevap vereceksiniz? Cevabınız ne olacak? Bizim için aranan bir teröristin devletin televizyonuna çıkaran ile Bayık’ı Amerika gazetesine çıkararak yayınlayan çarpık zihniyet aynıdır’’ dedi.

CEMİL BAYIK İLE OSMAN ÖCALAN’IN HİÇ BİR FARKI YOKTUR

CHP grup başkanvekili Engin Altay bu konu hakkında Cemil Bayık ile Osman Öcalan’ın hiçbir farkının olmadığını belirterek tepki gösterdi.

BM İLE TERÖR ÖRGÜTÜ SDG SÖZLEŞME İMZALADI

Ankara, ABD Gazetesine tepkisini yüksek tondan dinlendirirken bir skandalda Birleşmiş Milletler tarafından geldi. Suriye’de büyük çoğunluğu YPG’li teröristlerin oluşturduğu terör örgütü SDG’yi BM muhatap alıp sözleşme imzaladı. SDG ile yapılan anlaşma, BM’nin resmen terör örgütüyle ilk defa bir ilişki kurması anlamına geliyor.

Birleşmiş Milletler sözcüsü, SDG ile yapılan anlaşmalarını ‘’amaç çocukları savaştan uzak tutmak. Anlaşma herhangi bir silahlı gruba Meşrutiyet kazandırmıyor’’ sözleri ile savundu.

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik ise BM’nin SDG ile yapmış olduğu bu sözleşmeyi, ‘’kuruluşundan bu yana belki de en büyük yapmış olduğu yanlışlardan bir tanesidir. Açıkça özür dilemeleri gerekir’’ sözleriyle BM’ne tepkisini ifade etti.