Gündem

Wikipedia Açılacak Mı? BTK'dan Son Dakika Açıklaması

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, sosyal medya dili konusunda Habertürk TV’den Çimen Çetin’e açıklamalarda bulundu. BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan açıklamalarında Wikipedia’nın kapatılmasına da değindi.

Güzel Türkçe Kampanyası konusunda açıklamalarda bulunan Ömer Fatih Sayan, “Yerli içerik olduğu sürece güçlüsünüz” dedi. Sayan, BTK’nın internet oyunlarının çocuklar üzerindeki etkisi konusunda da harekete geçeceğini söyledi. BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan Wikipedia’nın açılıp açılmayacağı ve sitelerin kapatılma kararları hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. BT Başkanı Sayan Wikipedia’nın açılıp açılmaması hakkında şu açıklamalarda bulundu;

“KARAR YERİNE GETİRİLİRSE WİKİPEDİA AÇILIR”

“Wikipedia ile ilgili de söylediğim şekilde, çoğu kişinin yararlandığı kaynak olarak gözükmekte. Bizim yasalarımız var. Kötü örnekleri Youtube, Twitter ile de yaşamıştık ama belli bir noktaya geldi. Bir mahkeme kararı söz konusuysa, tamamen yerine getirilmesi lazım. Mahkeme kararının tam da yetkili şekilde uygulanması noktasında yerine getirilmesi gereken hususlar var. Bugün denilen mahkeme kararı yerine getirilse şu anda Wikipedia açılır.” 

Kamupersoneli.net – ANKARA