Gündem

Wilders: Türk Büyükelçisi Ülkeden Atılsın

Hollanda Başbakanı Rutte ile sağcı Özgürlük Partisi’nin ırkçı lideri Geert Wilders, dün ilk kez bir açık oturumda karşı karşıya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Nazi kalıntıları’ sözüyle ilgili konuşan Wilders, Hollanda’daki Türkiye Büyükelçisi’nin hemen sınırdışı edilmesi gerektiğini söylerken, “Aksi halde Hollanda’nın ve polisimizin aşağılanmasını kabul etmiş oluruz.” ifadelerini kullandı.

Rutte’nin Wilders’ın büyükelçiyi sınırdışı etme yönündeki sözlerine cevabı ise, “koltuktan tweet atmakla, ülke yönetmek arasında fark var” şeklinde oldu.

Öte yandan Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan gerilim, Hollanda’daki seçimler öncesinde mülteci karşıtı tutucu partilerin oyunu arttırdı.

Reuters’ın yaptığı son ankete göre, Türkiye ile yaşanan gerilimin ardından başbakan Mark Rutte’nin partisi 150 koltuklu parlamentodaki koltuk sayısını 3 arttırarak 27’ye yükseltti. Wilders’in Özgürlük Partisi ise son ankete göre koltuk sayısını 2 arttırarak 24’e yükseltti.

Kriz öncesi yapılan son ankette yüzde 16.2 ve yüzde 13.4 oy alması beklenen iki parti, krizden sonraki ankette ise yüzde 18 ve yüzde 16’lık oranlarla çıktı.

Kamupersoneli.net