Gündem

Yalova'da kazada hayatını kaybeden Aysel öğretmenin sınıfında en acı karne töreni

Yalova’da okul çıkışında minibüsün çarpması sonucu hayatını kaybeden öğretmen Aysel Akın’ın, karne günü öğrencileri gözyaşlarını tutamadı. Öğrenciler, karnelerini Yalova Valisi Muammer Erol tarafından aldılar. Aysel öğretmenin masasına çiçek bırakan öğrenciler tahtaya ‘Canım öğretmenim, Allah mekanını cennet eylesin. Kalbimizdesin’ yazdı. 

Öğrenciler gözyaşlarını tutamadı

Aysel öğretmenin görev yaptığı Mevlana İlkokulu’nda, bugün karne töreni hüzünlü gerçekleştirildi. Aysel Akın’ın sınıfı olan 4/B’deki törende karnelerini alan öğrenciler, gözyaşı döktü.

Ellerinde çiçeklerle öğretmenlerinin fotoğrafının bulunduğu masasına çiçek bırakan öğrenciler, tahtaya da ‘Canım öğretmenim, Allah mekanını cennet eylesin. Kalbimizdesin’ yazdı.

Yalova'da kazada hayatını kaybeden Aysel öğretmenin sınıfında en acı karne töreni

‘Çok üzgünüz’

Aysel Akın’ın öğrencisi Yağmur Mülayim, “Bugün karne günümüz. Öğretmenimizin yanımızda olmasını çok isterdik. Çok üzgünüz. Öğretmenim hiç kimsenin kalbini kırmazdı. Boş zamanlarını bile bizimle geçirirdi.

Kimse onun yerini benim kalbimde alamaz. Keşke yanımızda olsaydı ama nasip olmadı. Bana ‘Sen teşekkür alırsan gerçekten havalara uçacağım’ demişti. Şimdi teşekkür alıyorum” diye konuştu.

Nurcan Deniz adlı öğrenci ise “Öğretmenimizin yerini kimse alamaz. Çok iyi biriydi. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımızı okutmak için çok çabalıyordu. Çok üzüldük” dedi.

Yalova'da kazada hayatını kaybeden Aysel öğretmenin sınıfında en acı karne töreni

Öğrencilerin karnelerini vali verdi

Yalova Valisi Muammer Erol ile İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun da tören için okula geldi. Vali Erol, Aysel öğretmenin 18 öğrencisine karnelerini verdi.

Yalova Milli Eğitim Müdürü Tosun da öğrencilere yönelik yaptığı konuşmasında, şunları söyledi:

“Öğretmeninizi ağlayarak, değil çok çalışarak, kitap okuyarak, onu yaşatacağız. Öğretmenimizi unutmayacağız. Öğretmenimizin yapmak istediklerini gerçekleştirerek, onları sevdiğimizi gösterebiliriz.

Bu vesileyle Aysel Akın öğretmenimizi rahmetle anıyoruz. Ruhu şad olsun. Öğretmeninize karşı sorumluluğunuz çok çalışarak kitap okumak. Sizler için çok büyük emek verdi.

Sizleri sinemaya götürmek için koştururken vefat etti. Onun ruhunu şad etmek istiyorsak çok çalışacaksınız. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.”

Yalova'da kazada hayatını kaybeden Aysel öğretmenin sınıfında en acı karne töreni

Kaza nasıl olmuştu?

Seyrantepe Mahallesi’ndeki Mevlana İlkokulu 4/B sınıfında sınıf öğretmeni olarak görev yapan Aysel Akın (37), sabah okula gitmek için minibüse bindi. Okulun önüne ulaşan minibüsten inen öğretmen, aracın arka tarafından dolanarak yolun karşısına geçmek istedi. Ancak o esnada karşı taraftan gelen diğer minibüsü fark etmeyen öğretmen, hızla gelen aracın altında kaldı.

Çarpmanın şiddeti ile metrelerce savrulan ve kafasını asfalt zemine çarparak ağır yaralanan öğretmen, olay yerine gelen ambulansla Yalova Devlet Hastanesine götürüldü. Derhal yoğun bakıma alınan öğretmen, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.