Gündem

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'nden Nafaka Hakkında Emsal Karar Açıklandı!

8 yıldır evli olan ve İstanbul’da yaşamına devam eden Sanem B. ile Adem B. arasında yaşanan boşanma tartışması Yargıtay’a taşındı… Adem B. beyin kanaması teşhisi nedeniyle ameliyat oldu ve ameliyatından sonra hastalığı ilerlediği için bakıma muhtaç duruma geldi.

Adem B. eşinin kendisine bakmaması nedeniyle Aile Mahkemesi’ne boşanma davası açtı… Adem B. eşinin kendisine bakmadığını belirtti ve bakıcı parasını evde kalmamak için almadığını kendisine iş bulduğunu belirtti.

Hasta koca, eşi Sanem B.’nin kardeşlerini arayarak; “Hasta kardeşinizi alın götürün” dediğini ifade etti.

Sanem B. ise eşinin hastalığı nedeniyle hakaretlere ve küfürlere maruz kaldığını kendisine şiddet uygulamaya çalıştığını belirtti.

YARGITAY EMSAL KARARI AÇIKLADI

Adem B. ve Sanem B.’nin boşanmasına karar veren hakim ise kusuru Sanem B.’de buldu. Kadının yoksulluk ve tazminat taleplerini reddetti ve Adem B.’ye 10 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Daha sonra karar temyiz edildi ve kadın Yargıtay 2. Hukuk Dairesi’ne başvuruda bulundu. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi’ne taşınan dosya incelendi ve her iki tarafı da eşit kusurlu olarak açıklandı.

Ancak Yargıtay tazminat kararını kaldırdı ve Sanem B.’nin hasta eşine bakmadığı için nafaka alamayacağına karar verdi.

Bir Yorum

  1. Ben TYP den 25 Ocak da Aydın 1 inci jandarma er eğitim tabur komutanlığında temizlik görevlisi olarak çalıştım 28 haziranda sözleşmeniz doldu tam 5 ay çalıştık TYP çalışanların çalışma günü 180 gün değil mi benle beraber çalışan iki arkadaşının sözleşmesi 28 haziranda son buldu bizlerin neden 5 ay calıstırdılar