Gündem

Yargıtay’dan Flaş Karar! Site'de Yaşayanlar Dikkat!

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren mahkeme kararı belli oldu. İstanbul’da gelişen hırsızlık olayı sonrası evine giren ve henüz kimliği belirlenemeyen hırsızın altınlarını çaldığı vatandaş büyük bir şok yaşadı.

Söz konu yaşanan olaydan site yönetimini ve sitenin güvenliğini sağlayan şirketi sorumlu bulan mağdur vatandaş Bakırköy 1. Tüketici Mahkemesi’ne tazminat davası açtı ve hırsızlık mağduru vatandaş site yönetimi ile güvenlik şirketi tarafından 51 bin 915 lira maddi, 5 bin lira da manevi tazminat talep ettiğini belirtti. Davacılar ise açılan davanın reddini istedi.

YÖNETİCİLER SORUMLU

Davacıyı ve yönetimin açıklamalarını dinleyen mahkeme ise maddi tazminat talebinin kabulüne ve manevi tazminat isteğinin ise reddine karar verdid.

Söz konusu karar davalılar tarafından temyiz edildi. Açılan dava dosyasını incelemeye alan Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, emsal nitelikte dev bir karara imza attı. Emsal kararla beraber sitedeki dairelerden meydana gelen hırsızlık olaylarında gerekli tedbiri almayan yöneticiler bundan böyle sorumlu olacağı açıklandı.

Kamupersoneli.net I ANKARA