Gündem

Yargıtay'dan tüm çalışanları yakından ilgilendiren emsal karar! İş yerinde telefon kullananlar dikkat! Tazminatsız kovulabilirsiniz!

İş hayatında tüm zorluklara rağmen çalışmayan işçilerle ilgili olarak Yargıtay 9. Hukuk Dairesi flaş bir karar verdi.

TÜM ÇALIŞANLARI YAKINDAN İLGİLENDİREN EMSAL KARAR!

Mahkemede işçi, haklı bir sebep olmadan işten çıkarıldığını söyleyerek, kıdem ve ihbar tazminatları, son aya ait ücret, fazla mesai ile ulusal bayram ve genel tatil alacaklarının tahsil edilmesini istedi. Davalı işveren ise, davacının iş akdinin haklı nedenle fesh edildiğini, davacının alacağı olmadığını aktararak davanın reddini talep etti.

TAZMİNATSIZ KOVULDU

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi tarafından cep telefonu ile iş arkadaşlarının özel görüşme ve konuşmalarını kayıt altına alan işçinin tazminatsız bir şekilde kovulması gerektiğine karar verdi.

Yargıtay'dan tüm çalışanları yakından ilgilendiren emsal karar! İş yerinde telefon kullananlar dikkat! Tazminatsız kovulabilirsiniz!

HAKLI ŞEKİLDE FESHEDİLDİ!

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi emsal nitelikte kararında; “Fesih öncesi davacı işçiden yazılı savunma talep edildiği ancak davacı işçinin savunma yapmadığı, iş akdinin 6 iş günlük hak düşürücü süre içinde feshedildiği anlaşılmaktadır. “denildi.

İŞVEREN HAKLI BULUNDU

Öte yandan karar içinde, “Çalışma arkadaşlarının özel hayatına doğrudan müdahale ve şikayete konu edilmesi halinde suç teşkil eden feshe konu eylemin haklı fesih ağırlığında olduğu ortadadır. Mahkemenin eylemin sübutunu kabul ile birlikte bu durumun ancak geçerli feshe konu edilebileceği şeklindeki kabulünün ise yerinde olmadığı, dosyadaki bilgi ve belgelerden anlaşılmaktadır. Sonuç itibariyle davalı işveren fesihte haklı olduğu için davacının kıdem ve ihbar tazminatları taleplerinin reddi gerekirken kabulü hatalıdır. Mahkeme hükmünün oy birliği ile bozulmasına karar verilmiştir.” ifadeleri yer aldı.

EMSAL KARAR OLARAK KAYITLARA GEÇTİ

www.kamupersoneli.net olarak uzmanlardan aldığımız bilgilere göre bu kararın şuanda görülen tüm iş mahkemelerinde kullanılması için emsal karar niteliği taşıdığı bildirildi.