Gündem

YAŞ Toplantısında Terfi ve Atamaları İlk Kez Sivillerde Değerlendirecek

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Başbakan Binali Yıldırım tarafından Çankaya Köşkünde toplanacak. Söz konusu toplantıda Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlıklarındaki terfi ve atamalar ele alınacak. 

GÖREV SÜRELERİNE KARAR VERİLECEK

Ayrıca 15 Temmuz darbe girişiminin ardından sivil ağırlıklı bir yapıya büründürülen Şura’da gözler, görev süreleri dolan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’ın görev sürelerinin uzatılıp uzatılmayacağına karar verilecek.

YAŞ’ın 2017 yılı olağan yaz toplantısı 2 Ağustos 2017 tarihinde Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Kökünde gerçekleştirilecek Toplantı 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından, FETÖ mensubu albay, general ve amirallerin ihraçlarıyla boşalan TSK’nın reorganizasyonu niteliğindeki Temmuz 2016 toplantısının ardından ayrı bir önem taşıyor. 15 Temmuz’un ardından yayımlanan KHK’larla Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı personelinin İçişleri Bakanlığı’na bağlanmasıyla Şûra’nın kapsamı dışından çıkarılması nedeniyle toplantıda Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki albay ile general ve amirallerin durumu ele alınacak.

YENİ YAPIYLA İLK KEZ ATAMA VE TERFİLER ELE ALINACAK

Konu ile ilgili olarak Milliyet’ten Meriç Tafolar’ın haberine göre “Çok gizli” nitelikli toplantı, KHK’larla sivil ağırlık kazanan Şura’nın bu yapısıyla gerçekleştirilecek. Ayrıca söz konusu toplantı ilk terfi ve atama şurası olma özelliğini de taşıyor. Geçen yıl, YAŞ’taki asker sayısı azaltılmış ve darbe girişiminin hemen ardından şura yeni yapısıyla toplanmıştı. Ancak bu yapıyla ilk kez terfi ve atamalar bu yılki toplantıda ele alınacak.

Söz konusu toplantıda Başbakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra Başbakan yardımcıları Bekir Bozdağ, Recep Akdağ, Mehmet Şimşek, Hakan Çavuşoğlu ve Fikri Işık ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli de yer alacak. Bilindiği gibi Şura toplantıları önceki senelerde Genelkurmay Başkanlığında yapılırken bu seneki toplantı Çankaya Köşkünde yapılacak.

Kamupersoneli.net – ANKARA