Gündem

Yaşar Okuyan AKP’den 63 milletvekilinin Ali Babacan tarafına geçeceğini iddia etti!

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den gelen öneriyle birlikte AKP ve MHP’nin, Siyasi Partiler ve Seçim Yasası’nı değiştirmek için çalışmalara başlamasının altında yatan asıl nedenin AKP’den kopuşları durdurmak olduğunu kaydetti.

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, konuk olduğu bir yayınında Ankara kulislerinde konuşulan senaryoyu açıkladı. Okuyan, 63 AKP milletvekilinin istifa ederek Ali Babacan’ın kurduğu DEVA Partisi’ne katılacağını bildirdi.

AKP’DEN İSTİFALARI ÖNLEMEK 6 AY ŞARTI GETİRMEK İSTİYORLAR

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sert bir dille eleştiren Okuyan şunları söyledi: ‘‘Babacan ve Davutoğlu’nun partisinin çok ciddi teşkilatlanmaları var. Davutoğlu Anadolu içinde çok önemli. Bu arada minik kuşların söylediği bir bilgiyi sizinle paylaşmak isterim; 63 tane AKP milletvekilinin istifa ederek Ali Babacan’ın partisine geçme noktasında olduğunu çok önemli bir kaynaktan bana aktarıldı. Şu an bu yayını bana aktaran çok önemli arkadaşım da bu yayını izliyor. Bu erken seçim tartışmaları ve özellikle Bahçeli üzerinden tartışmaya açıp Siyasi Partiler Yasası’nı değiştirelim, milletvekili transferine mâni olunsun, Bahçeli’nin en son açıklamasında var, bir milletvekili partisinden istifa ettikten sonra 6 ay hiçbir partiye üye olamaz hükmünü getirelim diyorlar. Bunların sebebi AKP’den çıkacak olan çok sayıda milletvekilinin istifalarını önlemek için ve baskın bir seçimle bir şey ortaya koymak gibi bir düşünce var. Doğru şeyler değil bunlara üzülüyoruz, bu bayram günlerinde daha iyi şeyleri konuşsaydık.’’ Dedi.