Gündem

Yayımlanacak İki KHK'nın İçeriği Belli Oldu

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından iki yeni KHK’nın çıkacağı belirtildi. Söz konusu KHK’ların içerikleri belli oldu. Buna göre bir KHK’da ihraç ve iadeler belirtilirken diğerinde ise gündeme gelen düzenlemelere yer verilecek.

Bilindiği gibi 15 Temmuz FETÖ’nün hain darbe girişiminin ardından OHAL kapsamında toplam 27 Kanun Hükmünde Kararname çıkarıldı. Ayrıca hükümet çıkacak olan 2 yeni KHK için hazırlıkları son noktaya getirdi. Çıkacak olan KHK’lar 3 ay aradan sonra ilk KHK olacak. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ tarafından çıkacağı açıklanan KHK’ların içerikleri de belli oldu.

Konu ile ilgili olarak Haertürk’ün aktardıklarına göre çıkacak olan ilk KHK’da ihraç, iade, kapatma gibi tedbir amaçlı hükümler yer alırken ikinci KHK’da ise bakanlıkların talepleri doğrultusunda gündeme gelen düzenlemeler bulunacak.

İLK KHK 23 TEMMUZ 2016’DA YAYIMLANDI

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilk KHK 23 Temmuz 2016 tarihinde çıkarılmıştı. O günden bu güne toplamda 27 Kanun Hükmünde Kararname yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu sonrası Resmi Gazete’de yayımlanan KHK’ların sonuncusu, 25 Ağustos 2017’de yayımlanmıştı.

Geçtiğimiz Pazartesi günü ise Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Bakanlar Kurulu toplandı. Toplanan Bakanlar Kurulunun ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ alınan kararları açıkladı ve 2 yeni KHK’nın çıkacağını belirterek içerikleri hakkında bilgi vermedi.

İLK KHK’NIN İÇERİĞİ

Habertürk’ten Volkan Yanardağ’ın aktardıklarına göre KHK’lardan birinde kamu personellerine ait ihraç, iadeleri, rütbesi alınan personeli, kapatılacak veya yeniden faaliyete geçecek dernek, vakıf gibi kuruluşları kapsayacak. 

İKİNCİ KHK’NIN İÇERİĞİ

Ayrıca Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından açıklanan ikinci KHK’da ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm ile ilgili maddeleri yer alacak.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA