Gündem

Yaz Saati Uygulamasına İlişkin Bakan Albayrak'tan Çok Önemli Açıklama !

Enerji Bakanı Berat Albayrak katıldığı Enerji Verimliliği Ödül Töreni’ne katıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak burada bir konuşma yaptı ve yaz saati uygulaması hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

“DEVAM EDECEĞİZ”

Bakan Albayrak konu ile ilgili olarak açıklamalarında “Enerji verimliliği alanında çok büyük potansiyele sahibiz, bu konuda çok yoğun strateji gütmek zorundayız. Uzun çalışmalar sonucunda ulusal enerji verimliliği eylem planını bitirdik. Eylem planını 2018 başında duyuracağız. Madenle ilgili süreçte sona geldik. Özellikle cari açığı etkileyen ürün bazında madende entegre üretim ve yanında mamüle dönüştürme fabrikası içeren stratejiyi hayata geçireceğiz. Yaz saati uygulamasında aynı şekilde devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

“ESAS YÖNÜYLE HİÇBİR ETKİSİ YOK”

Ayrıca Enerji Bakanı Berat Albayrak açıklamalarına “Bu yaz saati uygulamasıyla ilgili Danıştay’ın dünkü kararını açıkçası, esas yönüyle hiçbir etkisi yok. Sadece usul ile ilgili kanundaki maddenin geçerlilik süresiyle ilgili bir durum. Teknik bir konu. Arkadaşlar usulle ilgili düzenlemeyi yapıp birkaç gün içinde bitirip devam edecek. Aynı istikamette devam edeceğiz. Orada da bir problem yok. Çünkü hakikaten verimlilik dedik. Bu verimlilik konusunda bu yaz saati uygulaması Türkiye’ye çok önemli bir katkı yaptı.” diyerek devam etti.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA