Gündem

Yeni AKM Projesi Ne Zaman Tamamlanacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde “Yeni AKM Projesi”nin tanıtım toplantısına katıldı ve burada çeşitli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada yaptığı konuşmasında yeni AKM projesinin ne zaman sona ereceğini de ifade etti.

YENİ AKM PROJESİ

Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarında “AKM’nin önünden araç trafiğini görmeyeceksiniz. Yayalaştırılmış bir Taksim Meydanı’nı göreceksiniz. 2500 kişi içeride programları izleyecek ama bunun dışında da, dışarıda dev ekrandan halkımız meydanda çimlerin üzerinde, banklar üzerinden veya ayakta orayı izleme imkanı bulacak” ifadelerine yer verdi.

2019 YILININ İLK ÇEYREĞİNDE TAMAMLANACAK

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söz konusu açıklamalarında AKM projesinin ne zaman sona ereceğini de ifade etti. Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “AKM inşallah 2019 ilk çeyreğinde, Murat Bey’den sözünü aldım, bitireceğiz. Zaten mermerlerine varıncaya kadar her şeyleri sundular. Beraberce bakanımla birlikte şu uygundur, şu değildir, hazırlıklarını yaptık. Adım adım bunları takip edeceğiz. İşimize sahip çıkmazsak bunun sonucunu yakalamak da mümkün değildir. Bu olmazsa olmaz bir süreç.” ifadelerini kullandı.

ARAÇ TRAFİĞİ OLMAYACAK

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan araç trafiği hakkında da değerlendirmelerde bulunarak konuşmasına son verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni proje kapsamında araç trafiğinin görülmeyeceğine işaret etti. Buna göre Cumhurbaşkanı Erdoğan “Taksim Meydanı’nda inşallah araçları da görmeyeceğiz. Gümüşsuyu’ndan yerin altından Taşkışla’ya doğru devam edecek. AKM’nin önünden araç trafiğini görmeyeceksiniz. Yayalaştırılmış bir Taksim Meydanı’nı göreceksiniz. 2500 kişi içeride programları izleyecek ama bunun dışında da, dışarıda dev ekrandan halkımız meydanda çimlerin üzerinde, banklar üzerinden veya ayakta orayı izleme imkanı bulacak. Dünyada gelişmiş ülkeler meydanları ile anılır. Hepsinin kendilerine has meydanları vardır, bizim maalesef bu tür meydanlarımız hep yok oldu.” dedi.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA