Gündem

Yeni Askerlik Sistemi Celp Tarihleri Hakkında Flaş Gelişme!

TBMM Genel Kurulunda Asker Alma Kanunu Teklifi’nin görüşmeleri sürerken geçtiğimiz günlerde Meclis’te basına kapalı olarak grup toplantısı düzenlendi ve milletvekillerine sunumlar yapıldı.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz ve AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı milletvekillerinin görüşlerini aldı ve sorulan sorulara yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması sonrasında basına kapalı sürdürülen toplantıda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yeni askerlik sistemi hakkında Milletvekillerine bilgiler verdi.

Bakan Akar’a göre Türkiye güvenliği açısından endişe yaratacak olan aksaklık ve sıkıntıların olmayacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise Ağustos ayında yeni askerlik sistemi hakkında verdiği talimat sonrasında çalışmalara başlayan Bakan Akar, detayların gözden kaçırılan bir kısmının olmaması adına son kez kuvvet komutanları ile görüşmeler yaptıklarını belirtti.

HER AY ASKERLİK CELBİ

Bakan Akar basına kapalı düzenlenen toplantıda üç ayda bir olarak düzenlenen celplerin her ay yapılacağını ve bu sayede asker sayısında azalmaların önüne geçileceği ifade edildi.

Diğer yandan celp dönemlerinin de bir ay geriye çekildiği vurgulandı ve Ağustos ayı celbi Temmuz ayı olarak düzenlendi ve Temmuz ayından itibaren gençlerin her ay askere gideceği bildirildi..

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bakaya kalanlar arasından para cezası olanların askerliklerini yapmaları durumunda borçlarının silinmesi talimatını verdi.

Erdoğan aynı süreçte bakaya kalanların davalarının bulunması durumıunda ise davalarının düşürülerek af getirilmesini vurguladığı belirtiliyor…

Bir Yorum

  1. Beni çağırmamışlar 62,90745 kpss puanım çağrılan son adayın kpss puanı 64,76069 dur yazıyor ve 1 nisan 1999 doğumluyum beni de sonra çağırırlar mı acaba lütfen yardım edin

  2. Arkadaşlar 3 gurupta çağrışırsınız herkesi çağıracaklar bekleyin takip edin

  3. Ağustos ayı celbi Temmuz ayına çekildiğine dair resmi açıklama sadece İHA ve bu sitede yazıyor doğruluk payı nedir?

  4. Ağustos ayı celbi Temmuz ayına çekildiği resmi açıklama mı?