Gündem

Yeni Askerlik Sistemi İçin Düşünülen Sürenin 2 Ay Olduğu İddia Edildi

Askerlik sistemi konusunda yeni bir uygulama belirlenmesi artık kesin. Milyonlarca yığılmanın yaşandığı askerlik sisteminin rahatlatılması ve profesyonel askerliğe geçişin hızlandırılması için hükümetin konuyu ele alması bekleniyor. 

Bedelli askerlik başvurularının devam ettiği şu günlerde ise konuya dair bazı iddialar ortaya atılmaya başlandı. Özellikle yeni sistemin detayları ve yasanın ne zaman gündeme geleceğine dair  öne sürülen bu iddiaları sizlerle paylaşıyoruz. 

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ 2 AY OLACAK İDDİASI

Yeni askerlik sistemine dair ortaya atılan iddia Milliyet Yazarı Abdullah Karakuş tarafından geldi. Ünlü gazeteci konuya dair kulislerde konuşulan iddiaları kendi köşesinde ele aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamaların ardından yeni sistemin hem para ödemeli kısa askerlik hem de eskisi gibi uzun askerlik alternatifli olması bekleniyor.

Buna göre ilk ortaya atılan zorunlu askerlik süresinin 3 ay değil 2 ay olabileceğini söyleyen Abdullah Karakuş vatandaşların bundan sonraki süreci ise belirli bir para yatırarak tamamlama hakkına olabileceklerini söyledi. Konuya ilişkin açıklamasında Karakuş uzun ve kısa olan eski sistemin de kalması ve isteyenin istediği sisteme göre askerliğini yapması da ihtimaller arasında olduğunu söyledi. 

Kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan Verecek

Askerlik sistemine dair bu çalışmalar tamamlandığında onay için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak. Birkaç alternatifli olarak sunulacak olan bu yasa önerileri için ise son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek. Ayrıca yasa adına somut atılması için bedelli askerlik başvurularının sona ermesinin beklendiği de ortaya atılan iddialar arasında. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Biz daha cooook bekleriz bu kararın sonucunu :) heveslenmeyin beyler.

  2. Askerlik düşürülsün yeter insanların çektiği bu çile. Hangi devirdeyiz ve o kadar magdur insan varken ızdıraplı askerlik devri bitsin.

  3. Su askerliği dusurun artık ya herkez onu bekliyor paralı yapın

  4. Esim 9aydir.askerlik yapiyor. Bir.an once ciksa en azindan belki bir iki ay erken gelir

  5. Beyler biz mevcut sistemde kısa dönem olarak geldik askerlik 9 aya düşerse biz de 9 ay mı yapmış olacağız fikri olan varsa paylaşabilir mi