Gündem

Yeni Darbe Girişimiyle İlgili Savcılıktan Açıklama

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, 15 Temmuz’un 1. yıl dönümünde basın mensuplarıyla yaptığı konuşmada;

”FETÖ bizim bugüne kadar bildiğimiz en sinsi, ihanette sınır tanımayan en alçak terör örgütü diyebiliriz. Yapabilecekleri örgütte sınır tanımıyor. Bazı örgütlerin omurgası var. Bunlarda o yok. Bunlar her kalıba girebilen, kesinlikle hafife alınmaması gereken Sürekli mücadele edilmesi gereken bir örgüt. Sayısız kumpasları var. En tehlikeli örgüt diyebilirim.” dedi.

Kocaman FETÖ soruşturmaları kapsamında yaptığı değerlendirmede 11 bin dosya, 57 bin şüpheli, 9 bin tutuklu olduğunu söylerken konuşmalarına şu şekilde devam etti;

“Ben şahsen her şeyi yapabileceklerini düşünüyorum. 15 Temmuz’u bu düzeyde kalkışabileceklerini düşünmemiştim. Sınır tanımazlar her türlü kötülükte.”

“Darbe teşebbüsünden bu yana 33 dava açtık. 3940 sanık yargılandı. 2772 tutuklu var. Dosya sayımız 11.325, şüpheli 57565, tutuklu 9271dir. Bütün soruşturmalarımızı tamamladık. Darbeye karışan, karıştığı düşünülen bütün sanıklarla ilgili soruşturmalarımızı tamamladık.” diye konuştu.

FETÖ’nün bu zamana kadar gelmiş geçmiş en zararlı örgüt olduğunu dile getiren Kocaman konuyla ilgili şunları konuştu;

“Geride daha incelenmemiş dijital veriler var, yeni tanık itirafçı beyanları geliyor. Bu görütü tamamen temizlemeden diğer örgütü temizleme şansı da azalıyor. Yeri geldiğinde DHKPC yeri geldiğinde PKK terör örgütleri ile işbirliği yapıyorlar. Bunların temizlenmesi birinci öncelik olmalı. En tehlikeli örgüt. Bunlara daha çok öncelik veriyoruz.” dedi.

Rehavete Kapılmayalım 

Başsavcı Kocaman’ın yeni darbe girişimi konusunda ise ifadeleri şöyleydi;

“Mücadelede bulunduğumuz noktanın iyi olduğunu düşünüyorum. Hemen hemen girmediklerdi birim kalmamış. Operasyonel güçlerinin kalmadığını düşünüyorum.”

“Yeni darbe girişimine ihtimal vermiyorum. Rehavete kapılalım anlamında söylemiyorum ama öyle güçleri kalmadı. Soruşturmalar devam ettikçe yeni elemanlara ulaşılacaktır. Büyük tehlike görmüyorum ama rehavete kapılmadan devam edilmeli.” dedi.

Soruşturma dahilinde Türkiye genelinde 102 bin ByLock kullanıcısı olduğu dair bilgi aldıklarını söyleyen Kocaman, il bazı çalışmalarına devam ettiklerini ancak örgütün örümcek ağı misali yayıldığını ve zamanla herşeyin halledileceğini dile getirdi.

Kamupersoneli.net – ANKARA