Gündem

Yeni Doğan Bebeği 4 Bine Sattı!

Muğla’nın Dalaman İlçesi’nde yaşayan ve kendisini terk eden imam nikâhlı eşini bahane eden 45 yaşındaki G.C.  9 günlük bebeğini Ü.K. (45) ve N.Ç. (43) isimli iki kadının yardımı ile D.K. (35), Z.K. (39) isimli çifte 4 bin liraya sattı.

D.K. ve Z.K. çiftine 4 bin karşılığında satılan küçük bebek rahatsızlanınca D.K. ve Z.K. çifti tarafından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne götürüldü. Hastanede yapılan ilk kontrolde 25 günlük bebeğin solunum yetmezliği çektiği tespit edildi. Doktorlar bebeğin ayak topuğunda morluk bulunduğu ve bebeğin darp edilmiş olabileceğini düşünerek durumu polise bildirdi.

Bunun üzerine çalışma başlatan Muğla Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 25 günlük bebeğin D.K. ve Z.K. çiftine 4 bin lira karşılığında satıldığını ve paranın bin lirasını aracılık yapan Ü.K’nın aldığını, 3 bin lirayı ise bebeğin annesi G.C’nin aldığını tespit etti. Gerçeğin ortaya çıkması üzerine bebeğin gerçek annesi G.C., bebeğin satılmasında aracılık eden Ü.K. ve N.Ç. ile bebeği satın alan D.K. ve eşi Z.K. polis tarafından gözaltına alındı.

Polis tarafından ifadeleri alınan zanlılar kasten yaralama, çocuğun kaçırılması ve alıkoymak suçlaması ile adliyeye sevk edildi.

Halen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde bulunan bebeğin tedavisinin tamamlanmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alınacağı öğrenildi.

KAMUPERSONELİ.NET