Gündem

Yeni dönem başladı! Herkes maske takmak zorunda!

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını kapsamında artık yeni tedbirler alınmaya başladı. Salgının gerileme döneminde olması herkesi sevindirirken, uzmanlar alınan tedbirlere uyulmaya devam edilmesi gerektiğinin her fırsatta altını çiziyor. 15 Haziran tarihi itibariyle mahkemelerde verilen aranın sonuna geliniyor. Konuyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve Basın Sözcüsü Fahri Mutlu Tosun, basına adliyede alınan önemleri açıkladı.

4 METREKAREYE 1 KİŞİ DÜŞECEK ŞEKİLDE

Artık duruşma salonlarına 4 metrekareye 1 kişi düşecek şekilde izleyici alınması kararlaştırıldı. Katılımcı grupların ya da kalabalık izleyicinin olacağı duruşmalarda da aynı kural geçerli olacak. Mahkeme kalemlerinin girişleri için de kırmızı şerit çekilecek ve içeriye girişe izin verilmeyecek.

İLK ÖNCE GİRENLER İÇİN

Duruşma salonları günde 1 kere temizlenecek. Salonları önünde ise, girenler için el dezenfektanları takıldı. Bu ürünlerden avukatlar, personeller, izleyiciler ve sanıklar yararlanabilecek. Tüm vatandaşların tamamının maske takması kararlaştırıldı.

1 TL’YE MASKE SATILACAK

Adliyede artık maskeli dönem başlıyor. Maskesi olmayan vatandaşlar için adliye girişinde 1 TL’ye maske satacak. Maskesi olmayan vatandaşlar da 1 TL’ye maske temin ederek, adliyeye girebilecek.