Gündem

Yeni Düzenlemeye Göre Suç İşleyen Bir Gün De Olsa Hapse Girecek !

Cezalarla ilgili yeni düüzenlemede taslak sona ermek üzere. Bu düzenlemeye göre “Nasılsa hapse girmem” devri sona erecek. Buna göre Kadın cinayetlerinde en az 40 yıl, çocuk cinayetlerinde ise en az 50 yıl hapis cezası verilecek. Bunun yanı sıra suç işleyen 1 gün de olsa habse girecek.

AK Parti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile kendi çalışmasını yapmaya başladı ve bu kaspamda Adalet Bakanlığı ve AK Parti’nin hukukçuları, Ceza İnfaz Yasası ve Ceza Kanunu’nda bir dizi değişiklik öngören taslağı hazırlamak üzere.

YEREL SEÇİMLERDEN SONRA MECLİS’E SUNULACAK

Bu düzenlemenin yerel seçimlerden sonra Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulacağı ifade edildi. 

Türkiye Gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun aktardıklarına göre mevcut sisteme göre terör suçluları cezalarının dörtte üçünü, adli suçlular ise üçte ikisini çekiyor. Yeni çalışmada, terör suçlarına ilişkin hükümlere dokunulmayacak.

Konu ile ilgili olarak cezasının yüzde 62-67’sini çeken adli suçlularda değişikliğe gidilerek bu oran yüzde 52’ye çekilecek. Bu düzenleme ile kadın ve çocuğa yönelik şiddet, tecavüz, cinayet suçlarındaki ceza oranları artacak. Bu bağlamda kadın cinayetlerinde en az 40 yıl, çocuk cinayetlerinde ise 50 yıl hapis cezası verilecek.