Gündem

Yeni KHK İle Bedelli Askerlik Çıkması İçin Yoğun Talep

Hükümet yetkililerinden bedelli askerlik konusunda açıklama bekleyen binlerce genç bekledikleri açıklamalar gelmeyince seslerini sosyal medya aracılığıyla duyurmaya çalışıyorlar. Çok sayıda genç tarafından başlatılan sosyal medya kampanyasında, bedelli askerlik önümüzdeki günlerde yayımlanması beklenen KHK’da yer almasını talep ediyorlar. 

BİNLERCE GENÇTEN BEDELLİ ASKERLİK TALEBİ

Özellikle son dönemlerde adayların yoğun bir şekilde dile getirdikleri bedelli askerlik konusuna dair yeni bir gelişme yaşanıyor. Binlerce genç Twitter üzerinden başlattıkları sosyal medya kampanyası ile seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Çok sayıda aday #KhkileBedelliAskerlik etiketi ile başlatılan kampanya destek vererek konuya dair görüşlerini hükümet yetkililerine duyurmaya çalışıyorlar. 

Çeşitli nedenlerden dolayı bedelli askerliğin çıkmasını talep eden adaylar, önümüzdeki günlerde yayımlanması beklenen Kanun Hükmünde Kararname’de bedelli askerliğin yer almasını talep ediyorlar. 

SOSYAL MEDYADA BAŞLATILAN KAMPANYADA ADAYLARIN YAZMIŞ OLDUĞU YORUMLAR

Sosyal medya üzerinden başlatılan ve kısa sürede çok sayıda aday tarafından desteklenen kampanyada,  #KhkileBedelliAskerlik etiketiyle yapılmış bazı aday yorumlarını siz ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. İşte bazı yorumlar,

Bedelli Askerlik Kampanyasında Paylaşılan Bazı Yorumlar,

”#KhkileBedelliAskerlik bedelli askerlik çıkmadığı sürece bedelli ısrarımız devam edecek.” ”Milyonlarca vatandaşın ailesiyle birlikte mağdur olduğu ortada iken daha önce defalarca çıkan bu yasayı tekrar çıkarmamak büyük sıkıntılar yaratmaktadır.” ”Profesyonel orduyu herkes destekliyor, Ama buna ek olarak; biriken bakaya ve tecilli sayısını eritmek için #KhkileBedelliAskerlik çıkartılıp Profesyonel orduya kaynak sağlana bilir…” 

”Saffet Sancaklının dediği gibi BedelliAskerlik Elzemdir ve herkesim insanı yakından ilgilendirmektedir. #KhkileBedelliAskerlik o kadar yasa çıktı bir tane de bedelli için çıksın çok zor birşey değil.” ”Khk ile birçok sorun çözülmüşken neden #KhkileBedelliAskerlik de çözülmesin? Siz yeterki isteyin Vekillerim.” ”Gelecek bizim için kara günler sona erecek Ülkem için ekonomiye can piyasaya heyecan gelecek Bizi daha fazla bekletme reis.” 

Bir Yorum

  1. bimer ve cimer üzerinden taeplerimizi iletmemiz lazım. sosyal ağlardan facebooktan twiterdan bu iş olmaz. millet resmen istemekten korkar olmuş. girin bimer ve cimer'e yazın ya. bedelli isteyenlerin ekseriyeti okumuş insanlar zaten. nedir bu çekince.

  2. devlet avrupada 3 yıl ikamet etmiş olma şartını sağlayanları 1000 euro karşılığında askerliğini yapmış sayıyor. bu uygulama şuan devam etmekte olan bir uygulama. avrupadaki türk vatandaşı bu imkandan faydalanırken ne diye türkiyedeki vatandaş belli bir yaşı bekliyor, belli bir yasa bekliyor. madem asker lazım, türkiyedeki türk vatandaşının suçu günahı ne, avrupaya mı gidelim illaki. avrupaya mı çalışalım. bedelli asskerlik türkiyedeki vatandaşların da hakkıdır, en azından eğitim vb sebeplerle askerliğini ertelemiş ve belli bir yaşa gelmiş kişiler için bedelli askerlik uygulamaya konmalı.

  3. bedelli yoksa size oy moy yok. bundan sonra size benden oy çıkmaz.