Gündem

Yeni Kimlik Kartlarının Ücretleri Belli Oldu

 Yeni kimlik kartı için başvuru yapacak olan vatandaşlar başvurularını Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün resmi web adresi ya da Alo 199 hattından yapabileceklerdir. 

Valilikten yapılan açıklamada yeni kimlik kartları için 15 TL ve biyometrik fotoğrafın zorunlu olduğu belirtildi. Ayrıca açıklamada, Kimlik kartı başvurusu yurt genelinde olduğu gibi ilimizde de 1 Ocak 2017 tarihi itibari ile başlayacaktır. Başvurular yurt içinde Alo 199 hattı üzerinden randevu alınarak veya Genel Müdürlük web portalı üzerinden randevu alınarak yapılacaktır. Yurt dışındaki vatandaşlarımız için dış temsilciliklere gidilerek başvuru yapılacaktır. 

Kimlik kartı başvurusu nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı, basın kartı veya muhtarlıkça düzenlenmiş talep belgesi gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belge ve biyometrik fotoğrafla yapılacaktır. Kimlik kartlarının değişimi esnasında değişim yapacak olan vatandaştan 15 TL ücret alınacaktır. 

Kamupersoneli.net – ANKARA