Gündem

Yeni Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kimdir?

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Başkan Erdoğan’ın yemin etmesi ile başladı. Bunun ardından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kabinede yer alan isimler açıklandı.

Buna göre yeni Milli Eğitim Bakanı eski Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Ziya Selçuk oldu. Peki Ziya Selçuk kimdir? Konu hakkında detayları okuyucularımızla paylaşıyoruz… 

ZİYA SELÇUK KİMDİR?

Ziya Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu eski Başkanıdır. Ayrıca Ziya Selçuk, çoklu zeka kuramı ile ilgili olarak kitaplar yazmaktadır. 

Bunun yanı sıra Ziya Selçuk Gazi Üniversitesi gazi eğitim fakültesi, sınıf öğretmenliği ana bilim dalında öğretim görevlisi olarak da görev almıştır. 

Ziya Selçuk 21 Mart 2003 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı görevine geldi ve 8 Mayıs 2008 tarihinde görevinden ayrıldı.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. öğretmen adaylari eğitim kökenli bi bakan oldu diye seviniyor ama bizde ücretli öğretmenlik gibi adate emek sömürüsü gibi sistem olduğu sürece eğitimde hiçbirşey değişmez önce işe bu ücretli öğretmenlikten başlanmalı , eğitimde eşitlik sağlanmalı sadece ders kitabı dağıtılarak eşitlik sağlanmaz.