Gündem

Yerleşim yerlerine yaklaşan orman yangını hakkında flaş gelişme! Bakan Pakdemirli duyurdu

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hatay’ınTarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hatay’ın İskenderun ilçesinde dün başlayan orman yangını hakkında açıklamalarda bulundu ve yangının 22 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındığını vurguladı. Bakan Pakdemirli açıklamalarında Türkiye genelinde dün 14’ünün orman olmak üzere 17 yangın çıktığını ve 16’sının kontrol altına alındığını belirtti ve şöyle devam etti:

İHA’LAR DA KULLANILDI

“İskenderun yangını ise dün yine saat 14.25’te başladı. İlk müdahalemizle birlikte yoğun bir mücadele verildi. Tüm teknolojik imkanları kullandık. En büyük hazinemiz tabii ki insan kaynağımız ve değerli orman teşkilatımız ama kullanmış olduğumuz makine teçhizat açısından da bunları da tekrar hatırlatmak isterim, 166 arazöz, 15 dozer, 700 işçi ve ayrı ayrı 3 kurumun İHA’larını da dün akşam kullandık”

KONTROL ALTINA ALINDI 

Bakan Pakdemirli İskenderun’daki yangına müdahaleyle ilgili bilgiler de verdi ve açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Sevindirici olan taraf can kaybımız yok ama her zaman söylediğimiz gibi ormanlarda sadece ağaç yanmıyor. Ormanlarda da yaban hayatıyla ilgili tamir edilemez veya çok uzun zamanda tamir edilebilecek durumlar ortaya çıkabiliyor. 3 mahallede maddi hasarımız var. Birincisi Akarca Mahallesi, 5 ev ve bir cami etkilendi. Sarıseki Mahallesi’nde 2 ev ve bir ağıl etkilendi. Azganlık Mahallesi’nde de 3 ev bir ağıl etkilendi. Hasar tespiti sonrasında da hasarlarımız İskenderun Belediyemiz ve valiliğimiz tarafından karşılanacak. Dün 14.25’te başlayan İskenderun yangını 22 saatlik yoğun bir mücadelenin ardından bu saat itibarıyla kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları devam etmektedir. Aslında sabah saatleri itibarıyla ‘kontrol altına aldık’ diyebilirdik ama ihtiyatlı olmak ve değişebilecek olan meteorolojik koşulları göz önünde bulundurarak bu saatlere kadar da soğutma faaliyetlerinden aldığımız daha başarılı neticeler vasıtasıyla kontrol altına aldığımızı açıklıyoruz.”