Gündem

Yerli arabadan sonra yerli uçak yapacağız! Erdoğan yerli savaş uçağı yapımı için tarih verdi!

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobil tanıtımını yapmıştı. Çok ses getiren yerli arabanın ne zaman yola çıkacağı soruları henüz kesinlik kazanmamışken Erdoğan, bugün ise yerli savaş uçağı yapacağımızın müjdesini verdi. Geçmiş yıllarda ‘’yerli uçağımız göklerde’’ sloganları billboardlara asılmış ama bugüne kadar yerli uçağımızı kimse görememişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konu ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Geçmişte vaat edilen yerli yolcu uçağına değinmeyen Erdoğan, yerli savaş uçağı müjdesi verdi. Erdoğan yaptığı açıklamalarda ‘’Bozdoğan füzemizi en kısa sürede envantere alacağız. Tasarımından üretimine her aşamada yerli olacak savaş uçağımızı 2023’te hangardan çıkaracağız. Türkiye’ye F-35’leri vermemekle tehdit edenlere en güzel cevabı kendi uçağımızı yaparak vermiş olacağız. Milli tasarım olan Gökbey helikopterimiz de test uçuşları sonrası seri üretime geçecek.

Yerli savaş uçağımız dahil, tüm platform ve sistemlerimizde kendi motorumuzu kullanacağız. Şu anda bunun da çalışmalarını yapıyoruz.’’ Dedi.

Erdoğan’ın, tasarımından üretimine kadar bize ait olacağını iddia ettiği yerli savaş uçağını yapabiliyorsak neden yerli tank yapabilmek için motor bulamıyoruz sorusunu akla getirdi. Bilindiği üzere Tank Palet Fabrikası, Katar ortaklı şirkete verilmişti. Tank Palet Fabrikasını alan şirket en geç 2020 Mayıs ayında tank üretim sözü vermişti ama son yapılan açıklamalarda, motor bulunamadığı için yerli tank üretimi yapamadıklarını söylemişti.

Erdoğan, yerli savaş uçağını, yerli helikopterimizi üretiyoruz-üreteceğiz dedi ama fabrikaların nerede olduğu sorusu halen tartışılan konular arasında…