Gündem

Yerli otomobil fabrikasında çalışacak 7 bin personel alınacak!

Türkiye’de her geçen gün işsiz sayısı artarken Türkiye’nin önemli projeleri arasında bulunan yerli otomobil fabrikasında çalışmak isteyenlerle ilgili sevindiren açıklama yapıldı.

YERLİ OTOMOBİLDE İŞ ARAYANLARA İŞ FIRSATI SUNULACAK

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) Bursa’nın Gemlik ilçesinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait araziye kurulacak fabrika inşaat çalışmalarında 2 bin kişi işe alınacağı ardından ise fabrikanın açılması ile birlikte 5 bin kişi daha işe alınarak toplamda 7 bin personel alınacağı aktarıldı.

Yerli otomobil fabrikasında çalışacak 7 bin personel alınacak!

HAYIRLI OLSUN DENİLEREK DUYURULDU

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) açıklamasında, “TOGG, Gemlik fabrikası inşaatı için gerekli olan ÇED raporunu olumlu olarak aldı. Yıllık 175 bin üretim kapasitesi, tamamı doğuştan yüzde 100 elektrikli 5 farklı model, 4 bin kişiye istihdam. Türkiye’mize hayırlı olsun” denildi.

Yerli otomobil fabrikasında çalışacak 7 bin personel alınacak!

YÜZDE YÜZ ELEKTRİKLİ ARAÇLAR ÜRETİLECEK

Fabrikada üretimi yapılacak ilk araçların yüzde yüz elektrikli C segmentinde bir SUV olacağı ve yüzde yüz elektrikli C Sedan, C Hatchback, B SUV ve C MPV modelleri ile devam edeceği aktarıldı. TOGG fabrikasında ilk aracın 2022 yılında üretileceği tahmin ediliyor.