Yerli Otomobil Hakkında Yeni Bilgiler Sızdırıldı

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü köşesinde yerli otomobil hakkında yeni bilgilere yer verdi.Fatih Altaylı yazısında yerli üretim gerçekleştirmek için çalışan ekibin adeta bir 'start-up' mantığıyla çalıştığını ve ABD ve Tesla örneği yerine Çin örneğ

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü köşesinde yerli otomobil hakkında yeni bilgilere yer verdi.

Fatih Altaylı yazısında yerli üretim gerçekleştirmek için çalışan ekibin adeta bir 'start-up' mantığıyla çalıştığını ve ABD ve Tesla örneği yerine Çin örneği üzerinden hareket ettiğini belirtti. Ayrıca Altaylı bu yerli otomobilin C sınıfı bir SUV model olacağını belirtti.

Fatih Altaylı bu konu hakkındaki yazısında ilk yerli SUV markasının menzilinin maksimum 500 km olacağını ifade etti.

FATİH ALTAYLI'NIN YAZISI

Konu ile ilgili olarak Altaylı yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Tamamen elektrikli ve tüm altyapısı ona göre sıfırdan oluşturuldu. Sıfırdan planlanmış şase üzerine, tüm tasarımlar yerli ve milli olarak yapılıyor, parçalara ve tasarımlara patent alınma aşamasına gelinmiş bile. Yani hem fikri hem endüstriyel mülkiyeti yerli olacak. Patent aşaması biraz meşakkatli ve yavaş ilerleyen bir süreç. Yerli SUV pazara çıktığı dönemde uluslararası rekabete uygun, otonom sürüşe büyük ölçüde hazır olacak. Yani 10 yıl içinde olur olmaz ama dünya çapında pazar ne kadar otonomsa bu otomobil de o kadar olacak"

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme