Gündem

YKS Sorularının Fotoğrafı Çekilmişti ! Kritik Açıklama Yapıldı

Batman Valiliği tarafından YKS’de bir adayın soruların fotoğrafını çekmesi hakkında bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada 2020 YKS 1. Oturum TYT sınavına giren B.Y. isimli adayın sınav sorularının fotoğrafını çekmek suretiyle kopya girişiminde bulunduğu belirtildi.

Söz konusu açıklamada bu adayın göz altına alındığı sınav sorasında kullandığı cep telefonuna el konularak incelendiği ve yapılan incelemede kopya teşebbüsünün bireysel bir teşebbüs olduğu, fiilin sınavın sıhhatini etkileyecek bir vasfının bulunmadığı vurgulandı.

YAPILAN AÇIKLAMA 

Bu konu hakkında gelişmelerden haber verileceği ifade edilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

27 Haziran 2020 tarihinde 2020 YKS 1. Oturum Temel Yeterlik Testi (TYT) sınavında sınav kitapçığının bazı sayfalarının görüntülerinin sosyal medyaya yansıması olayı ile ilgili olarak kamuoyunun bilgilendirilmesi lüzumu hasıl olmuştur:

1- İlimizde yapılan 2020 YKS 1. Oturum TYT sınavına giren B.Y. isimli adayın sınav sorularının fotoğrafını çekmek suretiyle kopya girişiminde bulunduğu tespit edilmiştir.

2- Söz konusu şahıs göz altına alınmış, sınav sırasında kullandığı cep telefonuna el konularak incelemeye alınmıştır.

BİREYSEL KOPYA TEŞEBBÜSÜ 

3- Şahsın sorgusu, yapılan tespitler ve dijital materyalin ön tetkikinde, kopya teşebbüsünün bireysel bir teşebbüs olduğu, fiilin sınavın sıhhatini etkileyecek bir vasfının bulunmadığı değerlendirilmektedir.

4- İhmali olduğu düşünülen görevliler hakkında soruşturma açılmıştır.

5- Gelişmelerden kamuoyuna bilgi verilecektir.