Gündem

Yoğun Sağanak Yağış Nedeniyle Okullar Tatil Edildi

Kış mevsiminin yavaş yavaş etkisini gösterdiği son günlerde sosyal hayatta da bazı olumsuzluklar yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde yaşanan kar tatilinin arından bir tatil haberi de Mersin’den geldi. Mersin Valiliği yayımladığı bir basın açıklaması ile sağanak yağmur nedeniyle eğitime bir günlük ara verildiğini duyurdu. 

MERSİN’DE EĞİTİME SAĞANAK YAĞMUR ARASI

Mersin Valiliği’nin web sayfası üzerinden yayımlanan basın açıklaması ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Mersin ve çevresinde yoğun bir sağanak yağmur uyarısında bulunulduğu belirtildi. Yağması beklenen yoğun sağanak yağmurum sosyal hayatı olumsuz etkileyebileceği ve bazı mağduriyetlerin yaşanabileceği ifade edildi. 

Yaşanacak bu mağduriyetlerin önlenmesi açısından merkezde ve belirtilen ilçelerde eğitime bir gün ara verildiği ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan hamile ve engelli personellerinde idari izin sayılacağı aktarıldı. 

MERSİN VALİLİĞİ TARAFINDAN YAYIMLANAN BASIN AÇIKLAMASI

”Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan 05.01.2018 günü gece saatlerinden itibaren Mersin ve çevresini etkileyecek yoğun sağanak yağış uyarısına istinaden, sağanak yağışın beraberinde getireceği olumsuzluklar ve yaşanabilecek mağduriyetlerin önlenebilmesi maksadıyla Mersin Merkez Akdeniz, Yenişehir, Mezitli ve Toroslar ilçeleri ile Tarsus, Erdemli ve Silifke ilçelerinde 05 Ocak 2018 Cuma günü özel öğretim kurumları dahil olmak üzere resmi ilk, orta ve lise dengi okullarda 1 (bir) gün süreyle eğitim ve öğretime ara verilmesine; Yine aynı meteorolojik uyarı kapsamında, belirtilen ilçelerdeki kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan hamile ve engelli personelin 05 Ocak 2018 Cuma günü 1(bir) gün süreyle idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir.”