Gündem

YÖK duyurdu! Öğrencilere 6 GB ücretsiz internet verilecek!

Türkiye, 10 Mart tarihinden itibaren koronavirüs salgınıyla mücadele içerisinde. Salgına ilişkin yüz yüze eğitime ara verilirken, üniversiteler, online eğitime geçiş yapmışlardı. Uzaktan eğitimin sorunsuz bir şekilde devam etmesi için YÖK’ten hediye internet açıklaması geldi.

YÖK AÇIKLAMA YAPTI

YÖK yapmış olduğu açıklamasında öğrencilere “Uzaktan Eğitime Destek Kotası” kapsamında 6 GB ücretsiz internet verileceğini duyurdu. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Ülkemizdeki bütün mobil operatörle yaptığımız çeşitli temaslar neticesinde platformdan yararlanan öğrencilerimize ‘6 GB’lık Uzaktan Eğitime Destek Kotası’ adı altında ücretsiz bir internet kullanım hakkı verilmesi kararlaştırılmıştır. Buna göre üniversite öğrencilerimiz, ‘YÖK Dersleri Platformu’ sayfasındaki üniversitelerimize ait çeşitli dijital ders içeriklerine, mobil operatörleri ile yapacakları işlemler neticesinde hatlarına ücretsiz olarak tanımlanacak olan ‘6 GB’lık Uzaktan Eğitime Destek Kotası’ kapsamında ek herhangi bir internet ücreti ödenmeden erişilebilecektir”

YÖK duyurdu! Öğrencilere 6 GB ücretsiz internet verilecek!

EBA İÇİN DE İNTERNET VERİLİYOR

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine EBA sistemi için 3 GB ücretsiz internet verildiğini ifade etmişti. Aynı zamanda GSM operatörleri de ekstra internet hediyeleri vererek öğrencilerin GB miktarını arttırmıştı.