Gündem

YSK 100 Bin İmza İle Aday Olacak Cumhurbaşkanı Adaylarını Açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Cumhurbaşkanlığı adaylığı için başvuruda bulunan adayların başvurularının incelendiğini belirtti. 

YSK’nın resmi web adresi üzerinden yayımlanan basın açıklamasında 100 bin imza ile 7 başvuru olduğunu ve bu başvurulardan 4 tanesinin kabul edildiğini 3 başvurunun ise kabul edilmediğini duyurdu. 

YSK’DAN CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI AÇIKLAMASI

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin yayımlanan basın açıklamasında, İYİ Parti, Saadet Partisi, Vatan Partisi ve AP’nin 100 bin imzayla aday olma başvurusunu kabul edildiği duyuruldu. Buna göre Doğu Perinçek, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu ve Vecdet Öz’ün başvuruları onaylandı. 

YSK tarafından açıklanan başvuru sonuçlarının ardından 4-9 Mayıs tarihlerinde 100 bin imza toplamak için uğraş verecekler. YSK tarafından yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı adaylığı için başvuran Necdet Can, Selami Karagöz ve Bülent Gürkut’un bilgi ve belge eksikliklerini tamamlamadıklarından dolayı başvurularının reddine karar verildiği duyuruldu. 

YSK BAŞKANI SADİ GÜVEN’DEN AÇIKLAMA

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven konuyada dair yapmış olduğu açıklamalarında, “Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Doğu Perinçek ve Vecdet Öz’ün başvuruları incelendi, belgelerinde eksiklik olmadığı için kabul edildi ve sisteme kaydedildi. Her şey hazır. Seçmenler tarafından yarından itibaren imza verilebilir” ifadelerini kullandı.

Kamupersoneli.net – ANKARA